[露營師] 第31個Post 睇晒#1 1001記得開post

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
仲要¥平 抵屌呀
Hi
無知一問點解唔好咁近海
之前試過近沙灘位露
見到有D師兄扎到好出
唔知係夜晚落雨定係潮脹D水湧哂過黎
即刻起身要搬營返入D
gg LT5 我自己覺得唔錯嘅
終於頂唔順賣走隻DOD金仔
而家想買隻輕身啲 易起易收嘅2人營 budget3000內有冇咩牌子可以介紹
主要都係草地/細山 唔會上太高嘅地方
個inner唔係tub底驚唔驚入水
其實佢係tub底黎,我拉內帳繩扣錯左
打雷…
有冇ching 單金有推介
問就係LG yen咁平真係無唔買嘅理由
急住用就睇下邊檔有現貨即ship
美國幾個大brand都得
LG 最快出貨好似半年?
有望過係抵玩
自由之魂點睇
LG官網寫7個月 你當會早兩星期起貨就得
自由之魂大陸brand嚟講叫OK 用料講究啲
佢地隻soloist比較細 米7以上內帳都會頂頭
同埋佢6邊形 起個陣要留意多啲 如果鍾意佢外型可以一戰
平平地玩可以睇下KNOT/ 靜星
但有心長玩 budget又許可買隻外國啦
自由之魂可以起到個小前廳有點吸引
外國野有冇推介啊巴打
都係啲大路野 X-mid, Sixmoon, MLD, HMG, Zpacks, Yamamountaingear, Tarptent
liteway DCF金仔有朋友買過 起慣金仔都好難起
我自己有LG同MLD 無乜投訴
靜星不建議好多伏位,例如扣同織帶唔對size,qc差
同價位寧願買三峰,只要你唔介意撞款,旺季去一轉西貢有機會見到6、7隻

knot係平但塊布防水力度唔太夠,seam seal都無用,如果預會打水戰就三思

而家買pretents相對無咁抵,以前淘寶平而家加曬價、兼且lg 而家平左變相大家價錢差唔多
某程度上係開party, 轉佐outdoor啫, 一是食同坐到黑搞唔掂。
咁多裝 預左係車CAMP, 不嬲都同走營係唔同風格
資源多左, 玩法多左姐
咁輕裝都多左玩法又愈來愈pro
無邊樣比無邊樣好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞