皇極廿一器 VI

1001 回覆
219 Like 4 Dislike
樓豬我愛你
一係我幫你打飛機,你出多啲文啊
好唔好啊
收到,改好咗
唔好啦,樓豬有女朋友了
原諒吓 你知樓豬不嬲有讀障
連塔都未入到
你都係你手寫你心

打得XX 多
外傳 第一章 傷手傷腳
002 作者感言慎入
(884字)

樓豬手痛加更

呢個故仔由二零年二月十四日起開始連載,故事橋段、中間走更、失蹤都引起過爭議,好多謝大家一直對我不離不棄!

其實最開初想寫呢個故仔,都係因為個腦成日有好多奇怪IDEAS,一直都好想整理好佢,所以慢慢落稿。我試過寫咗好幾篇開頭,每篇都成五六萬字,但發現實在不適合寫落去,所以無再PO出嚟。

足足用咗接近七年時間,諗順個大綱同埋脈落,最後定喺而家嘅故事框架。雖然惹嚟唔少人嘅質疑,但最終都喺後面嘅故仔部分證明咗我並唔係想單純「抄」故仔咁簡單。

其中就好感謝我嘅小夥伴「無心」,經常俾我打電話嘈住佢,傾到凌晨仍然傾落去,幫我Debug。佢由一個讀者,變成幫手,再變成夥伴,個過程真係令我感到咩叫做「緣份」的奇妙。

其實一直都有讀者問會唔會出實體書,話咁樣都係對作者嘅一種證明;但同啲編輯傾過,其實都會擔心個分成偏低嘅問題,有種吃力不討好嘅味道。但樓豬又唔甘心,好想試下「俾人課金」嘅玩法,所以就諗想試下收費模式。

去到呢度,我都想借住Penana呢個平台,睇下自己嘅小說會唔會吸引到大家課金,嚟額外畀到自己一種肯定。

嚟緊五月一日起,《皇極廿一器》將會喺Penana推出三款訂閱收費模式,分別係:一飯之恩、知遇之恩、恩山義海 (下面補返有關資料!)

好多謝你睇到呢度,如果五月份起,你都想用銀彈鞭策樓豬嘅話,隨時恭候!=)  再喺度多謝大家一直支持,因為你哋係樓豬寫落去嘅原動力。

五月一號約定你,繼續異世流浪。

= = = = = = = = = = = = = = = = = = =

- 一飯之恩 - $10/月 (純支持)
多謝對小弟的支持,應承你這本書不會變成有生之年系列。

以下為基本連載規則,與免費讀者雖然一樣,
但作者會收到/數到你的愛 =)

• 逢星期一、三、五更新一章《皇極廿一器》,約1600 - 1900字,Penana連登同步連載
• 加更(特) 由五月一日起,每月兩次額外加更,將會在首週日及第三週日出文
• 加更(月) 每達伍佰圓打賞金額,即加更一章;每月1號重新計算,月限四次
• 加更(正) 請參閱連登正評數,數字會隨通脹調整
• 加更(假) 「大時大節」會有特別加更,請留意公告
• 所有加更將於非常規更新日發佈,(特)、(月)、(假)三類型更新將優先在Penana發佈

- 知遇之恩 - $38/月
幸得賞識,定然不負所望,看倌請慢用以下套餐!

• 基本連載規則 ,請參閱 - 一飯之恩 -
• 快人一步,優先閱讀六章《皇極廿一器》
• 作者承諾,將於十月一日前將優先閱讀數量提高到九章

- 恩山義海 - $58/月
看倌的銀彈攻勢,從來都是小弟行雲流水、思如泉湧的原因!錢恩難忘,感謝感謝!

• 基本連載規則 ,請參閱 - 一飯之恩 -
• 日行千里,優先閱讀十四章《皇極廿一器》
• 作者承諾,將於十月一日前將優先閱讀數量提高到二十章

https://www.penana.com/story/62515/%E7%9A%87%E6%A5%B5%E5%BB%BF%E4%B8%80%E5%99%A8/issue/396?published=success
嘩 而家先第四章
你已準備左十四章 去到十月有二十章添

問個問題先 唔會玩轉主角架可?
作者承諾向來都係用黎打破
有巴打玩到兩個月冇走數先訂
啊 此章非彼章
明明睇開二千字鬆啲
現在縮水到一字頭
笑死
笑左出聲
係咪每個月禁一次個打賞就係交月費
定有月費plan咁禁?
因為penana唔計標點
我就跟word嘅
係唔同㗎
訂閱係訂閱
打賞係打賞

訂閱有月費Plan咁撳
暫時剩係見到一飯之恩冇58個plan
5月1日會正式開放架喇
恩山義海上面仲有冇計劃? 係文字咁廉價既時代, 想大力d支持自己鍾意嘅本地作家
反紅大將軍表示支持,不過我三個幾月無開工,岩啱先開返!
等我工作量穩定返會課!

你開個反紅大軍我即課
暫時無其他Plan喇
但訂閱有得加貼士

多謝晒先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞