[試當真fans入]游學修撈咗咁多年,喺電影界有過咩成就令佢咁大口氣?

356 回覆
915 Like 125 Dislike
令到你特登開pist講佢 已經好成功
關樓主咩事,唔係鬧緊佢喎
都係嗰句 成敗論英雄 講嚟都嘥氣
試當真成功之前都不知見過幾多你呢d 咁嘅人 所以你都不用睇得自己那麼高
你自己岩岩講完電影分長片短片
呢點我同意
我覺得佢係吸收到各個界別嘅經驗
只能夠講如果多啲電影界嘅人出嚟同佢配合個信心會大好多

而家齋靠佢仇老爺爺同試當真啲片嘅quality,未有足夠說服力令所有人信服
情緒型粉絲 明明都冇否定過佢係YT既成就
笑下佢電影界撈唔掂都會反面
兩樣嘢都做晒=/=撈埋嚟做喎
如果你係想討論網片同電影嘅分別我可以再開個post同你討論
點同你理性討論呀
你睇吓你講嘢嗰啲語氣先啦
句句都眾人皆醉唯我獨醒
三句唔埋兩句又加個恥笑emoji
又係嗰啲話就話理性討論
但其實就站喺主觀立場否定所有嘢
傾條撚?
其實你影住自己瞓覺三十分鐘都可以算電影短片
你有錢仲可以包埋院線搞放映

講到底都係睇條片質素
又係踩
係咪連正常討論都一定係踩同想你死啊
憑佢後面有古天樂撐囉
夠未?
佢緊係無話成功改革
佢嚟緊先想行動啊ma
上面唔係exactly我意思嘅

但佢話佢唔係youtube出名
我就好質疑啦
btw我邊個point九唔搭八可唔可以拎出嚟大家討論吓
其實我想講界別係太模糊,根本分唔清,要話游學修電影撈唔掂係有啲難解釋
反而我係認同你都無劇本就要我俾幾千銀出嚟投資你個娛樂事業就有問題
估唔到你都有反嘅一刻
又係依d老屎忽思維,唔怪之得香港咁多廢老藍絲就係多得你依d傻閪唔鼓勵/畀空間後生創作上位囉
好似d濕鳩公司咁話請fresh grad但又要幾年經驗咁
我睇自己那麼高?
我喺討論區開post同人討論係睇得高?

咁調返轉問
fb誇誇群啲人去讚修仔算唔算睇得自己高?
點解而家個風氣係讚就係尊重
質疑就係睇得自己高?
明明大家都係討論
條傻閪根本為反而反,係遊學修佢就反㗎啦
kt咪一樣成日講亞洲第一
但游學修未做過電影 又會識電影?
我都agree你之前嘅一啲points , YouTube 同電影條路線好唔同,游自己都講過,兩者嘅節奏唔同,而兩個界別拍返對方界別嘅片都未必成功,而我會覺得試當真拍返好typical嘅港產電影都唔會特別stands out

所以我會覺得佢唯一可以成功嘅方法就係帶返YouTube 影片先有嘅元素,就有得砌。我唔知佢係咪已經有idea, 但呢件事要做到都真係要一個每個界別都有啲經驗、有啲人脈嘅人主導先initialise 到件事
skip 左你個comment
你明知我講緊乜
我係講緊張學友自己出一首愛是永恆
你係要刻意混淆
咁你咪放長雙眼睇下佢點仆街囉
遲啲搞個試當真頒獎典禮黎對撼奧斯卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞