[試當真fans入]游學修撈咗咁多年,喺電影界有過咩成就令佢咁大口氣?

356 回覆
915 Like 125 Dislike
大口氣緊係唔使成就
但問題係佢而家開口問人攞錢去實踐呢件事啦喎
提出質疑點解你會覺得我係「踩一腳」?
呢個風氣我覺得好嘅健康喎

你比錢買部手機之前都會問吓佢有咩功能,performance 係咪真係信得過啦吓話
那一天便想要飛,佢做林峰個仔做得好出色
因為個金主係古生囉
因為網絡短片真係唔係電影?
本來有啲片好笑 睇得落還好
Phase 2用NFT掠水真係好反感 已退sub

佢究竟知唔知NFT賣緊乜嘢?
有冇了解過NFT, ETH, Blockchain之間嘅關係
NFT就=藝術品
NFT價值值喺邊度?
你買NFT係諗住佢會升值 當股票咁炒
點解你買完一定要升
大好友咁樓市只升不趺 NFT長升長有
如果買完唔升反而趺 咁買嚟做乜
買張.jpg收藏 0.2ETH 4700蚊換嚟係乜嘢 下次買飛優先
https://www.youtube.com/watch?v=YuQCNNhnehA
他花天價買下「首則推文 NFT」,想脫手別人只出價 277 美元
https://blockcast.it/2022/04/14/nft-of-twitter-founder-jack-dorseys-first-ever-tweet-could-sell-for-just-under-280/
會唔會係你睇唔起youtube?
我講緊嘅係youtube界同電影界係兩條獨立嘅隊嚟
游學修兩條隊都玩晒
但只係喺youtube條隊搵到食,喺電影條隊撈唔起喎

會唔會係你個人本身假設咗youtube係次電影一級啊?
不如睇清楚我講乜先啦
你自己睇唔起youtube試吓唔好屈埋我
可唔可以stop making stupid people famous
越多noise佢地越開心
利申 睇過一段試當真片唔夠2分鐘就覺得好尷尬熄左佢之後就無再睇過佢地d片 亦都唔想再見到任何關於佢地嘅內容
得罪講句,「電影感」呢家嘢,其實好表面
利申有讀過吓cinematography
ok咁講無問題嘅
可以好主觀嘅
其實樓主都俾游學修混淆緊youtube同電影嘅分別
NFT其實都只係剝削晒忠誠fans既剩餘價值啫 唔洗激動到退群既 邊個忠誠咪邊個買 又唔係呃你
唔可以
我啲friend識佢呢,話佢個人好低b架,識佢真人
網片同電影嘅分別可以好糢糊
但電影界同Youtube界確實係兩個好明確而獨立嘅行業嚟
係好主觀 但係打燈 分鏡呢啲野呃唔到人
乜撚嘢點子
冰冰?
你唔撐游學修 姐係你唔覺得香港電影有未來
明明就係你自己話佢喺YouTube嘅成就唔電影圈到

依家就係講緊其實YouTube同電影嘅界線唔係真係咁清晰

播電影嘅演員都要去開YouTube Channel啦
好多YouTuber拍嘅短片亦都會放喺電影院度播

咁條界線係咪真係想像中咁清晰

你話覺得YouTube既成就完全唔可以放落電影界到睇,咁唔係睇唔起係乜嘢?
有心搞都支持嘅,但係交唔到貨同埋處理得唔好真係變bombs 2.0
好多YouTuber拍嘅短片亦都會放喺電影院度播

有冇例子參考一下
sub佢送錢俾佢繼續其他掠水project
市面上冇工具你買嘢升值
唔鍾意價值投資 巴菲特你覺得係廢老 咪學索羅斯
唔鍾意正股 有好撚多工具俾你當入賭場咁賭添
16比9
佢哋邊條片有喺電影院播過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞