[試當真fans入]游學修撈咗咁多年,喺電影界有過咩成就令佢咁大口氣?

356 回覆
915 Like 125 Dislike
香港電影死症就係冇資金
一係要大陸資金,但就唔係本土電影了
同埋你如果唔認同佢,可以唔俾錢佢
我已經loop咗幾次
佢嘅成功全部喺係youtube界
喺電影界佢係0成就

請問佢點喺電影圈賺到錢?
有作品=代表作?
你重度?
憑有班傻尻subscribe同課金
你最後嗰句多餘錢我就一定唔會比
但係咪唔比錢就唔可以上討論區討論先?
有咩成就先叫成就?
後生果幾年佢似得罪左人 拍又唔會搵到佢 獎就冇機會拎🤔
我無話唔得喎
我甚至無話佢係cap水

你係咪睇錯post
咁你想討論嘅point到底係乜先?
咁點解金剛crew冇人睇
咩係成就大家都可以拎出嚟討論吓無問題
但後面嗰句佢個人問題唔關我事㗎喎
電影圈敗走去拍劇 結果喺電視圈都係繼續敗走 最後去咗拍YouTube仲要那返渣沙話自己拍嗰啲係電影

佢根本就係打從心底裏便睇唔起youtuber,如果唔係點解唔認自己係YouTuber死都要話自己係拍電影
問緊啲fans點解覺得一個喺電影界撈唔掂嘅人可以改變到電影圈
因為想俾佢試吓
https://youtu.be/I3xVPfCdkyw

唔關幾多錢問題 個人覺得修哥係向娛樂片 政治諷刺片行先
唔覺佢上傳啲yt片對電影有乜執著
上面條片唔一定好睇 但係起碼有電影感咁先
修哥拍果啲真心覺得係家家酒 冇認真過
係覺得佢”話”自己想做大佬姐

認真討論
其實大口氣係唔需要有咩成就
學你所講有個果種熱衷就夠
不嬲成王敗寇
失敗嗰陣自然冇人理/恥笑佢
成功嗰陣亦都冇人會記得佢一開頭係大口氣定點
所謂夢想從來都係咁㗎啦
香港人最叻嘅就去恥笑人哋嘅夢想
‘天馬行空,無可能‘
’不自量力‘
’冇咁大個頭唔好戴咁大頂帽‘

退一萬步講我就當佢一定失敗
咁真係去改革就始終要有第一個人行出嚟㗎啦
同埋緊會需要好似佢呢個年紀既持份者
剩係得好似古天樂同林家棟啲女老闆級人馬
機會咪又係變少

都係果句唔同意或者唔認同佢嘅
咪放長雙眼睇住佢仆街囉
唔使下下過去加一腳
電影界sales
既然你覺得佢冇心搞電影,出黎cap水等移民
咁你開post講佢做乜柒
笑到佢唔cap?笑到啲人覺得尷尬唔敢買?
網絡資源有限,版面有限
首部劇情你唔撚講?Flimart大撚把戲有哂trailer,poster搞集資,你開post講下嗰啲啦

反鳩游學修同幫啲知名度低嘅電影,導演做宣傳
邊樣幫到香港電影呀

會唔會係你淨係識游學修,所以開post只可以講佢呀?

https://youtu.be/522u7dd_ZPE
有古天樂科水
好多大公司project喺手
其實勁過呢半年電影界既人好多
其他人咪又係睇唔起YouTube
你睇吓上面樓主
你講埋啲咩成就只係喺YouTube界
條界線真係咁清晰咩
無人否認佢成功 但係修哥既成功決定唔係拍電影攞番黎既成就
電影界黎講 佢真係一個奀星阿麻
好過姜濤,只係靠人地先有作品,跟住又話退休又話做亞一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞