[試當真fans入]游學修撈咗咁多年,喺電影界有過咩成就令佢咁大口氣?

356 回覆
915 Like 125 Dislike
樓主有冇一種為自己嘅工業而努力
希望工業可以發揚光大嘅精神
如果無
我明你點都唔會明
事但啦 成敗論英雄
好快你呢個post會畀人binc
所以樓主係咁講界別好唔同我真係搲爆頭
明明佢所講兩個界別嘅人已經互相過曬界
咁究竟係咩原因變咗做穩定
樓主呢隻五毛收左幾錢呀
兩個商業模式,營運模式都唔同
兩邊都有各有各做

咁計四台聯播修仔唔搵埋天下一同高登先做其中兩台?
樓主真係完美示範一個nobody係度鍵戰 你人生都無咩成就架咋樓豬,繼續網上廢up啱架啦
所以有拍過戲=有成就嘅電影人?
依家就係講緊做YouTube絕對有機會去跨媒體發展
試當真依家係冇喺電影圈發展
咁佢哋話自己個目標係呀嘛

咁之後落嚟只係信同唔信
你問我有咩根據
我咪同你講佢地又係拍開短片
兩年後絕對有機會到電影圈
而且佢對電影有一種熱衷,有果種行動力
咪有跡可尋
https://www.instagram.com/p/CVVIuENPAx_/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
但係我睇返佢個IG 佢都冇話自己係電影 佢用嘅字都係短劇放映
佢自己都唔覺得自己係電影嘅時候用佢來做例子會唔會咁啱?

IT狗都上過電影節播放 咁唔通呢啲又係電影? 咁愛回家又係唔係電影?
連登逢紅必反定理再一次得到驗證
原來連登有人閱讀理解係pass
古天樂都支持佢,已經係一個好好既證明
假設我有呢
我想加入一間公司進行改革,我真係好撚有理想好唔好?

咁我開價$50000月薪比我入嚟改革嘅時候間公司都要睇吓我cv
睇吓我以前做過咩project做得好唔好啊?
歡迎
預言定先: 6000粒nft會賣得晒,但最後香港電影界無任何改變
樓主唔好意思你未講清楚
咁計電影公司放套戲上netflix disney+咁佢應該係網片界?
好似梅艷芳佢直頭出導演版上網,但係電影公司拍,戲院又無上
我覺得好睇你想改革件事既規模
如果件事本身已經好掂 好多人才好多資源 你咁大口氣話要改革比人質疑你資格都好合理
但依家香港電影咁霉 有人有heart有行動力想搞啲野復甦返個產業你仲走去challenge人地成就依啲我覺得又太harsh
張學友都有拍戲
你會唔會話音樂界同電影界係一樣,同一個行業嚟?
你都識講5毛啦
每個comment 5毛囉
?
你做乜quote一個唔係我講嘅留言鬧我
提出疑問就係反
你就係咁嘅水準
人生非黑即白
你覺得試當真啲片同你上述講嘅電影一樣咁咪係囉
好明顯而家只係短片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞