[試當真fans入]游學修撈咗咁多年,喺電影界有過咩成就令佢咁大口氣?

356 回覆
915 Like 125 Dislike
佢咁都叫一劈屎
本身市場唔健康,要拍到好戲背後係都要養同練班人
真心覺得佢已經做盡,係咪水到渠成只係時機問題
人地Elon musk係自己倒錢落去搞space x
游生係口講「電影夢」嚟cap水
但實際上乜都拎唔到出嚟比人睇

如果佢用自己錢/氹到老細投資搞電影
相信唔會有咁多人屌佢
香港電影息微係因為將貨就價
一套戲得4-500萬budget,個個導演為左唔想衰就個個都拍精神病人
一來角色少,二來主角好戲就夠,三來場景成本低
但係電影始終係娛樂事業,你要探討社會情況唔係問題,但套套都探討社會
呢D根本唔係商業電影,邊有人會想日常娛樂就係睇精神病人?
係呀 我認同佢投入付出左好多
但個市場風氣 同觀眾口味 好難搞
佢投資幾多 回報到幾多 佢心裡有數
唔係樣樣野佢控制到 都咪話唔心酸
年少氣盛
Logic fail
最慘係修仔出親事都會燒埋佢到,其實娛圈呢行好多時上面做老世都唔會理下面班友搞咩,係控制到就唔會成日咁多公關事故,有人既地方就有災難
如果有機會有人大資金比游拍戲

我都估游都可以能奶
香港電影獸
咁同囚佢點代表法先?
你話電影啫
你鐘意嘅 話佢火箭都得啦
其實一個行業黎講,都係新人先會有團火去改革、改變。咁新人黎講,實績當然係比較少,咁唔代表將來唔會有成就。
佢話要改革電影圈,我覺得佢起碼有呢個抱負,對電影行業有憧憬。
好過d老屎忽係咁拍d垃圾,得過且過啦。
同樣道理
要講馬係咪要做過騎師先
同樣道理
要騎馬係咪要做過練馬師
所以咪有樓主班人幫佢谷人氣 人地唔紅就假啦
not this
係同囚洗廁所同食雞翼係代表作
以前覺得佢係想上位但無人賞識佢既後生仔
而家覺得佢係無所不用其極想cap水既老細 個老細款係咪扮出黎我唔知 但好似每個行動都有啲商業味道
五毛招臭蟲論唔知點解比部分小粉黃學左黎用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞