[試當真fans入]游學修撈咗咁多年,喺電影界有過咩成就令佢咁大口氣?

356 回覆
915 Like 125 Dislike
Elon musk未搞space X前已經好勁
你用哩個例子係幫倒忙
尚書大人風向都轉得幾快,差啲以為個Po唔係你開

Whatsoever條清界線快狠準
呢啲post真係多鳩餘
兩年後佢做唔到
你咪出黎笑柒佢
以為自己演過兩三套影畫戲就巴屎閉
不如你講下依家香港電影有邊個撈得掂
你要講成就講地位一定係同同業比較 就咁討論一個人冇咩意義
我講sorry就真啦 我唔醒起一個社會始終避免唔到 亦都需要你呢d有破壞無建設嘅loser 先突顯到人有高低之分 一個人嘅成功先有幾有價值
所以麻煩你繼續啦 我唔應該阻住你發揮你嘅長處
因為我真係無心同你討論兩者嘅分別
你想討論我可以之後再開post同你研究
但其實你都只係不斷用問題答問題
無立論
咁呢兩間而家真係只係撈緊一範
呢兩間公司代表全個creative行業?
一開始芒格串佢會失敗唔投資
的確佢份人係有料,但搞SpaceX同Tesla一開始係幾乎炒車

事實上香港人唔知點解連其他人點做人都關佢事要管埋話埋

去到Elon Musk咁高都唔會咁樣指指點點啦Cls
咁你都唔好睬我啦
都影響唔到你哋
出返去啦
睇見你自破自立真係好好笑
咁討論區摺柒咗佢啦
你無興趣討論呢個topic咪去睇其他post囉
問人拎錢都唔可以問佢兩句?
其實你係咪打手黎
樓主自己推翻自己立場真係歎為觀止
一開始又話有分別
點知又話自己個例子唔能夠代表曬全部
等於佢自己都認同成個生態已經撈亂咗
咁講落去佢應該都唔知自己講咩
但我係話緊樓主乜都批評
但你一開始話佢撈過界
而家係我話無界,仲俾曬例子
你仲要不斷改立場
微辣,啱channel都收左皮,其他YT channel 都不遠矣
講真,佢都有講過
香港地依家想拍戲只要你紅出名就得

既然冇人搵佢拍戲,咁佢又咁想拍咪自己搵方法,依家佢咪搵班fans 幫佢實現願望

當真係賣得晒nft, 收四千萬,再搵古天樂支持下已經夠佢拍套小品嘢

如果佢班人拍完有人睇,有d 票房,佢班人未來都應該會有人搵佢哋拍下戲,當CA 姐豪賢locker 有得做下d 配角佢公司都搵到錢

講真咩拯救電影就算啦,唔好話要拍到杜sir 咁,你拍到以前彭浩翔嗰d 電影當贏啦
根本佢就虛榮心同埋自尊心作祟,自己拍戲又電影又失敗。走投無路可走走咗去拍youtube,有得嗰少少成就就沾沾自喜以為自己不可一世,成個人膨脹曬。
以為自己啲片有電影質素,實質上只係一條普通youtube

佢根本就自欺欺人呀喺度自打飛機,就好似啲保險狗咁撚樣呀以為自己係創緊業,實質上只係一個自尊心高嘅保險狗

講真佢而家嘅狀態呢就佢自信心爆棚。好似一個細佬啱啱識打飛機呀以為自己好撚把炮。睇番條learning curve,佢只係第二階段,信心爆棚但係實力係廢。所以佢先至講得出呀話要振興電影業啲戇鳩嘢,冇料扮四條
如果你唔係幫佢宣傳係真心屌佢咁我又覺得今次你呢個帖講得幾好不過冇用喇佢已經咁多fans,好似鏡咁,點屌都係咁
最大成就咪搞個四台聯播
實際上係搞死哂另外三台 自己獨大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞