[試當真fans入]游學修撈咗咁多年,喺電影界有過咩成就令佢咁大口氣?

356 回覆
915 Like 125 Dislike
但最大問題樓主你講唔清楚分別係邊
許賢 - 一個落唔到車既可憐人
https://youtu.be/ZpcjPE1drzE

蘇豪 - 一粒叱吒片場既巨星
https://youtu.be/FrqqZ9m46og
仇老爺爺好好睇
其實好差,啲橋好悶,又唔make sense

但係佢哋寫咩?我見編劇寫住黃洋達嘅?
隨便你啦 只係見得太多你呢d小丑 永遠都會係人哋成功之前走出嚟質疑呢樣 質疑嗰樣
D口吻都係離唔開話人哋憑乜啦 本身無成就啦 大口氣啦等等
到最後又係潛番去個老母閪度 又搵過第二個人去質疑 成世人都唔知原來自己先係最失敗
片嘅種類係糢糊(或者我覺得喺觀眾角度根本唔重要)
但界別上行內人會好清晰答到你佢哋係撈緊咩
你走去小薯茄問佢哋一定答到你佢哋係撈youtube
你走去天下一問佢哋都答到你佢哋係撈電影
邊道反
而家係個fg話要入嚟做管理層改變緊公司喎
所以你會比個fg入嚟坐高級經理個位?
同學舌鳥一樣
試當真都只係一個娛樂project
每次有討論post,就有你呢啲評論
做柒野又好過D人乜都唔做淨係做鍵戰憤青日日屌鳩人既...

有成就就衝出黎Proud to be Hong Konger, 未做到野就屌你老母食屎啦返屋企
識唱聖馬力諾之心唔識做聖馬力諾球迷, Freerider都算仲要日日發放負能量拖後腿

正如有班人日日屌D人唔識Hip Hop咪鬼再搞, 打開Spotify原來一首Hip Hop歌都無明明空心老倌無文化修養日日指點江山, 睇黎維園呀伯呢個物種可以浩瀚永長存
咁澳門個飛夢佢出咗電影
梅艷芳電影個間公司又放咗上網上平台
咁可以點解釋?
對唔字我以後會開多啲post讚人
以後都唔會質疑
希望香港和諧
無晒反對聲音
點解一間公司唔可以撈兩樣嘢?
算把啦 佢只係諗點搵錢咋依家
你估仲係學舌雀嗰個年代嘅游學修咩
講完就算當冇咗件事 仲話改革電影圈喎
真係忍唔到笑
你頭先岩岩講一間公司撈一樣野
佢只係sell緊橋 同人搵搵金主一樣
根本同搵工唔同
只要有人buy你條橋 你就會有錢

你話梁天琦做左野所以有人比票佢
都會有人覺得佢唔夠所以唔比
但都會有人因為佢既信念而比票佢
只係依家佢要既錢=梁既票
唔信佢既你同我都係唔會比錢
所以你唔係鬧緊我㗎吓話?
你講嗰啲我都無份㗎喎
樓主不如你諗清楚先開po啦
又無資料搜集又無清晰分析
例子又唔穩陣真係會俾人覺得你唔係討論只係喺度9up
我邊有咁講先
喂真係唔好屈我喎
連登仔有冇發現 由第一日反到今日 人地就越嚟越紅根本唔會彩你
食左caca 仲唔係人生一大成就
小薯茄撈youtube
天下一撈電影
明明你自己講完話我屈你
搵工睇cv
做project搵vendor都一樣
睇佢哋公司以前做開咩大project
run得順唔順,有冇咩負評

咁同睇cv無乜分別啫
佢sell完我都可以再睇返佢portfolio 嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞