[試當真fans入]游學修撈咗咁多年,喺電影界有過咩成就令佢咁大口氣?

356 回覆
915 Like 125 Dislike
佢喺電影圈撚有賺到錢?
都係嗰句
我唔係討論緊試當真

我係討論緊改革電影圈呢樣嘢

連金像新演員提名都冇😂😂😂😂
唔好講埋啲on9嘢啦
咁計林鄭咁多人屌咪或成最大贏家?
佢唔係話進軍電影圈咋咩?
長劇唔係有點子就搞到,佢地問黃洋達就知

利申:覺得佢地搞歌係好醒,實紅亦支持
無限斜棟唔算差
但都唔算好啦
搵到錢=成功
想問阿修仔幾時有喺電影圈搵到過錢?
咁討論區不如禁止人討論啦
呢位ching可唔可以指引吓我喺娛樂台應該可以開咩post先正確?
youtube 第一(香港)
所以呢?
唔係話拍過戲就叫有成就喎
套戲又唔係話票房好好/口碑特別好/成就咗一啲香港電影經典場面
更未喺呢道電影為佢自己塑造到一個形象
反而佢喺同囚嘅表現都高迴響過呢套
佢拍過戲唔代表佢喺電影圈有成就㗎喎

周柏豪都做過幾套戲嘅男主角
你會唔會話佢喺電影圈好有成就?
有成就先可以發聲?
唔怪得d高官下下都話黃絲廢青
咁黃絲又真係既
電影界最大嘅問題係紅色資本壟斷 政治問題不斷打壓本土電影 新一輩嘅演員好難有向上流嘅機會 撈極都唔紅係因為佢都係被打壓個個 呢個亦都係點解佢係youtube界仲紅過電影界嘅原因 係youtube只要肯創作就得 自由度亦都相對較大 反觀電影業 稍為有地位嘅都奶共啦 至少佢肯發聲講電影業個問題同埋解釋對未來嘅願景 唔覺得有咩問題
有人試吓去做,都係好事嚟
全電影界無野撈
得佢賺到錢
又嚟資格論大戰
呢點我認同啊
但係唔係咩成就咩成績都無但第一件事就嚟問你拎錢先囉
你又話人地無代表作
人地講同囚你又話唔係問有咩作品 樓主輕度?

修哥仲處於第二階層, 係咁啦, 以為自己好把炮好勁
吓?#haha#d ching你搞清楚個logic未啊
平時喺討論區討論
緊係唔使資格都可以參與討論啦

但而家係講緊收你錢做實事喎
你要做電影圈嘅大佬喎
唔使講資格?
你平時公司升人職係睇運程唔係睇資格㗎?
就嚟有
佢收齊錢就會有一番成績
唔知係咪我問題 佢啲yt片連微電影個程度都未到
分鏡 燈光都係三流
唔會阻佢搵錢 但係佢冇乜資格掛住電影人呢個名 佢最多只係一個演員 得閒做下電影分析員
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞