性格決定命運 -【九型人格】分享 ***入黎放低你嘅型號喇喂***

569 回覆
21 Like 8 Dislike
8號女
上過堂 覺得幾準

先了解晒唔同人格既特性 自己判斷下自己係咩
再自己同自己同人格既人group埋坐 大家各自share 下自己既性格同思考方式就會發現其實同人格既人真係好似
最後個導師會同你傾下計 再判斷下你有無分錯人格

大約幾錢?

即係點

即係點

我第六型13分 最高
第一型12分
第五型12分
三,七,九各11分
同問即係點?
細個做係4 宜家做變左1 但都有4既部分特質
MBTI test係INTP
I see many people jerking off about Enneagram without producing, at least, their own MBTI type and, most importantly, Blood Type and French horoscope's astrolabe.

做乜姐你孔乙己
成日乜都批評一餐
你夠成日拎d公開試野打j

即係點

我第六型13分 最高
第一型12分
第五型12分
三,七,九各11分
同問即係點?

要了解型號背後嘅意思,問卷靠唔住嫁~
4 7 同分

呢兩個幾易分
4號能量相對低,7號能量相對高
4號處理衝突有較大嘅情緒(爆seed ),7號會傾向忽略和逃避

咁講應該係 4 號
INFP 人
5w6,9w8

5w6,9w8

利申:極端t嘅INTJ
5w4 覺得自己太偏激 成日覺得自己係精明嘅小眾 比人話係痴線
5w4 覺得自己太偏激 成日覺得自己係精明嘅小眾 比人話係痴線

+1
第5型 intj

世界有9成人係白痴
你唔偏激 = 庸俗
4號仔們可唔可以講下自己點睇呢個世界?
係唔係會慣性留意到事物嘅不完美,繼而loop係果種患得患失嘅心情之中?

世界有9成人係白痴
你唔偏激 = 庸俗

成日笑個5號fd係高傲貓

世界有9成人係白痴
你唔偏激 = 庸俗

成日笑個5號fd係高傲貓

人哋眼中5w4嘅語言:貓話 喵🐈🐱
前一兩個月做發現自己八仔特質重咗
4號仔們可唔可以講下自己點睇呢個世界?
係唔係會慣性留意到事物嘅不完美,繼而loop係果種患得患失嘅心情之中?

會好吹毛求疵,對美既要求好高
睇人地啲文會每隻字都追求靚
就算原來隻字冇問題我都會為左追求靚而改
做每個選擇都要深思熟慮,用自己建構果套標準決定
如果人地質疑自己既審美觀//話自己造作,為作而作就會唔開心
因為自己就係要用啲創作表達自己 但係啲字因爲自己追求靚、獨特、完美就會難啲比人明,結果啲人就會覺得你故作高深
同埋比人冷淡回應自己覺得特別既野就會失落
邊到有得測? 未做過
5 號

想知你平時人際關係點,身邊無咩5號

好慢熱,要觀察一排先決定同唔同一個人做frd。一大班人面前會好靜,鍾意睇大家交流嘅一舉一動,人少少又可以好健談,講好多deep野。所以朋友唔算多,但係全部都好deep。

我做咁多次問卷都冇試過5 但你講果啲同我平時性格幾似 又係大班人會唔出聲睇人傾 少人就講不停

我都係

相認 4w5 怪胎中既極品

4w3 好憎自己d缺點

點解呢?

好容易憂鬱
成日覺得自己融入唔到現實
又成日care人地點睇自己
心底裏自卑
唯一呢個人格帶比我嘅優點係聰明同才華
不過反而搞到自己成日唔開心

我都係4w5 仲要INFJ
真係好容易比人地一句評價影響好耐
有時發夢都會夢番自己想像人地批評自己既片段
不過呢種人格都比到我幾好既文字創作能力,算好事黎

4w5應該好有才華
不過偏5係咪應該無咁理人地點睇
專注自己嘅理想

5w4通常係反叛嘅偏鋒分子 多才多藝
問題係太奇怪同離地

成日都會有種諗法就係
多人簡既野我唔會簡
多人去既地方我唔會去
就係鍾意獨特 所以響創作上面可以好有風格
不過慢慢都會留意番自己係咪為反而反,
會唔會因為盲走偏鋒而miss左d野

5w4 here
成日比人話怪,太活喺自己世界
唔鍾意同人吹水,覺得膚淺冇深度
利申:有彈琴,作曲,打死都唔肯用流行曲礶頭chord progression
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞