性格決定命運 -【九型人格】分享 ***入黎放低你嘅型號喇喂***

569 回覆
21 Like 8 Dislike
6號
大家覺得側翼會唔會變
我本身都幾明顯係4w3 但最近好唔開心 真係變到成個4w5咁

我都係類似
唔開心左半年
性格又係變得好偏執/更加收埋自己
不過覺得自己低層都係4w3
只係而家嘅health state應該跌到最底

個人諗為負面經歷、自卑、能力不足會令4w3 出現/扮演 4w5
有自信有能力係群體入面做leader 自然會係4w3 自大、瘋狂表現慾,反之就摺埋自己,但個底都係4w3個種自大又自卑既垃圾
5、6年前做都唔覺九型人格有幾準,而家出晒事就黎崩潰就發現好似睇預言書咁

Ching又係4w3?
我而家就係你講咁樣
仲以為得我一個
都唔明點解自己會有呢種垃圾性格
點解其他人正正常常開開心心我就咁難
不過好彩叫有人頂住我
所以死唔去
而家雖然仲係好灰不過起碼肯主動搵下解決方法

的確算命都冇咁準
有咩解決方法??

無呀都係試下自救下
改變下自己嘅態度
自學下cbt
分析下自己有咩根源問題
做完MBTI,係INFP + 9號人,有冇同類想交流下?
6w7
以前讀初中 會不斷搵一個可以依賴嘅對象朋友 後來纏左個3號仔 嗰時未認識九型人格 唔識睇人 我當佢係朋友 佢成日有意冇意咁hurt親我 一來自己比較敏感 二來佢嘅3號性格太明顯 想引人注目 後來頂唔順 慢慢開始疏遠
而家玩開班fd 大部分都係6,7,9號 覺得啱key
呢幾年比起之前 冇咁容易怕同唔熟嘅人相處 因為明白性格係觀點與角度 個人變得開懷左 可以講得上睇化 由一般6升返上健康6

好想識多D 6w7,我係 9w1
做完MBTI,係INFP + 9號人,有冇同類想交流下?

追求和諧同比較idealistic
Btw 好多INTJ 5w4
6w7
以前讀初中 會不斷搵一個可以依賴嘅對象朋友 後來纏左個3號仔 嗰時未認識九型人格 唔識睇人 我當佢係朋友 佢成日有意冇意咁hurt親我 一來自己比較敏感 二來佢嘅3號性格太明顯 想引人注目 後來頂唔順 慢慢開始疏遠
呢幾年比起之前 冇咁容易怕同唔熟嘅人相處 因為明白性格係觀點與角度 個人變得開懷左 可以講得上睇化 由一般6升返上健康6

我都幾多朋友係9號
Btw 好多INTJ 5w4

我係INFJ 4w5
我懷疑自己依家做既9型人格未必反映到我係4w3 定4w5
反而係因為自我防禦機制下而令2 型個分數好高
另外我又係entp,其實係咪已經有d 問題
6w7

我都幾多朋友係9號

其實係咪真係咁多intj
定只係見inj少人然後羊群心理咋
6w7

好似係6w7 啱啱test完 咩都唔識

毒撚論壇好正常

毒撚論壇好正常

Reddit INTJ壓到優勢
INFP 4w5
超級毒撚
樓主會唔會搞番個telegram group?
好想知其他4w5嘅生活係點
因為我成日覺得自己冇朋友,唔知係咪性格所致
我係INFP+ 4w5
我係INFP+ 4w5

我都係
我又係覺得自己無朋友 但係平心而論自己其實有好多好好嘅朋友 只係因為有時自己諗埋一邊 覺得身邊冇乜人了解自己
我係INFP+ 4w5

我都係
我又係覺得自己無朋友 但係平心而論自己其實有好多好好嘅朋友 只係因為有時自己諗埋一邊 覺得身邊冇乜人了解自己

我覺得朋友真係唔洗多
唔鐘意被無關係嘅人知道自己野
唔啱傾就廢事應酬
4w3 estp
覺得自己好煩膠 成日覺得人地唔鐘意自己利用自己
但其實人地無咁霖
有冇好片介紹下,了解多D
書未有時間睇
書未有時間睇

你個名
樓主會唔會搞番個telegram group?

無玩Telegram
書未有時間睇

支持下
https://www.youtube.com/watch?v=47GiwRm61nw
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞