[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (124)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
因為降噪會做聲嚟反射外界聲音,人聲好似擋唔到?
長期用變咗你瞓緊時個腦不停接收降噪嘅聲音而冇得休息搞到個頭更加攰、耳鳴等

最好用3M耳塞(橙色耳棉幾蚊對),咩到擋哂
耳棉係消耗品要定期換
睇咗#2先
咁我都係買返sony 算
有冇Ching 可以解釋吓se180/sr25 mkii 嘅分別係邊?
差好遠 不過180你預點都要買埋sem2先得...AK調其他Chip真係麻麻
可唔可以講多啲?
自己睇完啲spec 都睇唔明
除咗可以換sem/部機大啲比較明顯

買埋sem2真係咁重要?
識簡就一定唔會簡Sr25 mkii
鼻鼾太大聲可能同睡眠窒息症有關,巴打檢查下好d
https://www.union.org/new/tc_chi/health_info/health_articles_respiratory3.htm
睇自己口味同聽咩嘢歌,啱聽就ok,冇話一定要 sem 幾嘅
想知依家邊到仲有sem2買係咪得返二手
無記錯AKM好似講左4497停產
輸出力度/電容/線路設計同解碼芯片就係分別
SE180要拎上手玩吓 因為都幾厚唔好渣 加埋皮套應該好重 (特別你有拎過SP2000, SE200之類面積嘅DAP比較)

但講聲試聽過SEM1都已經覺得幾高質素 對得住價錢 出去試吓啦
AK究竟幾時先有新旗艦 唔知會唔會用ESS呢,就黎忍唔住要入新金
想問有冇巴絲試過 Royhps 嘅升級線?表現點?
垃圾
咁都係等埋sem4再睇
入啦 唔好諗
我前個禮拜見人言和地牢"左"店有得賣, 仲寫住最後一塊. 全新正價
你去望下賣左未 ...
髮型舖?
可以睇下bose sleepbuds2
見佢啲線唔貴
諗住上去試下
而家睇黎不了
大家rip 碟用邊隻sata to usb線?
而家用緊sony zx507+m9,聽yoasobi之類既女聲都好滿意,但聽番男聲好似Eason又好似感覺差啲嘢
未轉呢個組合前用cayin n3+ie800聽Eason,好似係好聽好多,但插ie800經3.5入507又比唔番果種感覺
請問咁樣有冇解決辦法?定真係要買ie800s?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞