[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (124)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
同朋友日馬夾買新黑新金,計埋amazon 積分,唔至平三千。至於保養問題就自己衡量,我自己對sony QC有信心
就算其他嘢唔壞嚿電都係會消耗
唔係行就有錢都唔同你換
本身自己有耳機,又想試下SR25 mark2
唔知原價平啲會唔會有人收呢呢
用左年幾 ZEN DAC 配 SUPRA 條線 呢幾日屎忽痕 見返條原廠線黎用 發覺原廠好似好聲少少... 我搵左屋企人試都話原廠好啲啲
我自己就覺得原廠條線多返啲BASS

有試過插電源 但係一插就有電磁聲 啲電唔係咁乾淨 我就唔插電算

我都有聽過啲台仔講電源分離好好多

我用ipower 覺得supra好d喎

我遲啲升級買下啲過濾野再試下 小小想買個勁拖把
原來香港 Sony store修理水機!?
貴嘛?

唔係行就有錢都唔同你換
如果係咁,平咁多寄返去整都抵
日版無皮套,原裝賣緊7舊水
行貨加一年保,仲有kkbox一年

仲有轉運倉運二皮野既貨
寄失無仇報

等去日本旅行買好過啦仲有10%扣稅
Sony xm4啦過無線耳機post問比較好
佢見你係sony產品 水貨當你過保樣 佢有零件嘅話 你肯比錢佢實幫你整
佢冇零件又收返你幾舊水檢查費

佢係咪都有錢賺
之煎部黑磚壞左一次底板,整左成3千幾蚊,所以有時錢呢樣野真係要俾人賺下,唔係到時出左事真係喊都無謂
而家d耳機係咪取消曬mic,想買隻黎聽歌+打電話,但見好多都冇mic
想問埋 500pro果隻線比起400pro係咪會冇咁易暗斷
有冇未開箱既相?
想問下 如果用手機加dac 推
有冇咩耳機係易推啲 budget 4000-6000
唔考慮入金磚?
貴太多
我想問下ve phonix你地覺得點?

個人覺得幾滿意,但係有人話佢惡評如潮。。。。
n8ii 值唔值得考慮?用開部AK 好疾機
個個人隻耳都唔同
你試完覺得好咪買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞