[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (124)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
出去試啊大佬
呢個真,ifi zen dac 搭 campfire audio 啲耳機多數都好災難
好啦, 咁aim左3k左右既iem先
遲下再諗下dac果到點搞
3K 耳機睇頭post,不過頭post未係最新版,之後加埋ER4SR/ER4XR,
我有睇頭post
我中意d側入式可以條線兜埋耳仔後面果d
上面呢堆揀我覺得400pro好d,另外可以試試Westone b50,$2500蚊嚟講都幾好(同埋westone唔洗咁大推力,新手用電話嚟聽都易d搞)
二手
其實點樣先算錄音錄得差?我木耳只係有時覺得首歌好似有啲奇怪但係又唔知道係後製效果定係佢真係唔掂
ookmarked
呢個禮拜尾會去試聽下
二手dac會唔會有果d玩到殘晒既野出現
真心唔好諗買dac 住,all in 一個有質素既耳機再慢慢諗都未遲。
Dac 好少壞既壞既壞既多數係耳機姐
咁如果我比得3k 我岩岩上面果d話想聽既係咪可以skip晒佢
又唔係,可能你會覺得岩聽d都唔定,但正常3000蚊 個range係會好過你上面嗰堆。
聽吓李逸朗嘅傻女vocal就知咩叫錄音差
有冇人最近訂fitear
要幾耐到
等左一個月
我都唔知自己用耳機聽唔聽得出320k同flac有咩分別

有唔同原因會影響,聽得多loss less 就會練到
冇比較就冇傷害
前題係你對自已既gear 有信心,聽其他歌都覺得冇問題而聽某d歌覺得怪,咁個d個別歌可能係錄得差
好難知係後製效果問題定錄個時已經有問題,總之個整體結果唔得就係唔得
去tidal試聽hifi 1個月 再用番spotify 320k就回不去了
等左4個月先到 慢慢等
低消都3個月走唔甩
個時好多人戴唔到隻風筒 搞到ect要送半模 後來廠見咁整咗cm版
scandal standard果隻碟我覺得幾差,好撚似潛住水唱歌咁
睇你邊間鋪訂同訂咩野 依家快極都要2-3個月 以前無肺炎試過1個月唔洗就有
我近排覺得Aimer 隻散響散歌 完全可以考驗一套組合個級數同表現 d野好易炒埋一碟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞