[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (124)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
300/400pro/honeydew/hs1300ss/fender track
dac+amp就買住ifi zen dac v2玩住先
原本想試下moondrop但見到大陸牌就唔想試
襯衫型丫嘛
不過仙女座都夠rock 嫁

利申: 冇持有
其實n8個bass過曬龍啦麻,跟本唔係一個正常欣賞音樂既bass
聽kpop同rock 係唔錯既
揀得N8不如諗埋ie900 夠哂圈味聽樂器一流
建議你all in耳機先
隻ifi我覺得純粹叫做可以係電腦用到平衡,d聲粗到一個點
講campfire 既低音表現 Atlas又慘被忘記
咁冇計啦窮撚係咁
d人都話買個dac同冇買dac差好遠同on board比
同埋再比埋果1200蚊去耳機都買唔到d咩 好似唔上唔落咁
又唔好咁講,平有平玩姐,可惜你一定要用消費卷嚟買。
唔係二手既dac 大把選擇,就算你上面嗰部ifi 正手都平過一手好多
我都唔知自己用耳機聽唔聽得出320k同flac有咩分別
已經帶定條jer仔+幾個flac file到時去試
btw咩叫正手
3k 有ier-m6, 634揀啊
呢隻啲bass真係正
可惜個配戴感唔係個個岩

btw香港仲有行貨賣?
300/400pro/honeydew/hs1300ss/fender track
dac+amp就買住ifi zen dac v2玩住先
原本想試下moondrop但見到大陸牌就唔想試
建議你all in耳機先
隻ifi我覺得純粹叫做可以係電腦用到平衡,d聲粗到一個點
咁冇計啦窮撚係咁
d人都話買個dac同冇買dac差好遠同on board比
同埋再比埋果1200蚊去耳機都買唔到d咩 好似唔上唔落咁
3k 有ier-m7, 634揀啊
all in iem啦, zen dac V2貴到咁就慳返舊錢好過啦
ECT都冇了,如果有應該都係倉底貨
直接唔買dac 就咁iem隊電腦會唔會side野
吓,先嗰3K,唔少人10K耳機直推添。你得3K就All in 耳機先,之後聽一排先再諗要唔要買dac
插底板會有電流聲應該算係個別例子
你咪買隻岩budget嘅iem用住先, 插電腦真係有問題先再算

未買dac/dac amp呢類野之前都係iem插機箱個耳機窿聽架啦, 聽熟左對耳筒有咩特色先再諗買咩機夾啦
我係驚會有d zi zi聲影響體感先想買個dac過一過佢咋聽過好多人都話iem呢d低阻抗好易聽到電腦底板d底噪
唔低過16Ohm多數冇事掛?
不過真係咁唔好彩咪求其買個creative soundcard頂住檔先囉,唔All in 耳機你好快就想升級㗎啦
定係3k耳機再落千幾蚊買個dac
你咩預算啊大佬,劃定條死線先。唔係到最後就變咗買Just ear + 新金磚
原本耳機+dac大概3k
而家話all in iem好d就諗住3k比iem 1.5比dac
唔好買dac住,3K買咗耳機先。唔好諗住一開始就上Dac,分分鐘你覺得有冇Dac分別不大
咁我點先知有dac同冇dac有冇分別
夾zen dac應該會覺得底噪大左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞