[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (124)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
我第一日訂金冇收倒
唔係得黑磚delay咁大整蠱下話
Sony啲船期好鬼,嗰陣隻JE等左成4個月
新磚起碼都要4月尾至5月頭
無得復活節假期慢慢撚部機
戴到好熱同有d唔舒服
諗住入耳搞掂曬打機聽歌算
真 買舊版抵玩好多 mqa唔會成日用到
tidal係好 但唔知點解cellular會load空氣

咁又唔洗放棄既,冬天又可以用返
始終headphone 會贏同價iem

open back heapdhone 係冇咁熱既, 夏天我戴HD800s都冇問題
有d headphone e.g. kph30i clear, kph40, porta pro 呢d又係夏天戴都唔熱
我um50pro 駁條jer 仔沒問題先,例申:zorloo ztella

當然駁落dap會梗好
舊版平多3舊都好吸引
勸你唔好諗呢部
當時現金價799, 好似係
不過而家冇左了

btw都係嗰句, ifi zen dac/can直推iem應該好大底噪, 我覺得你真係想使少少錢試下買dac amp嘅話可以諗二手
新手求各位建議,想問下如果本身有部cambridge cxa81連住電腦,但係又想聽啲4.4嘅iem,可以點做?本身自己有hs1697ti同intime翔

係咪要買部headphone amp用返本身cxa81個解碼?

如果買budget大約below3000,有咩推介呢
咁仲有咩可以揀
其實我買左條jer仔比電話用
咁一係直接駁jer仔用左一排先再諗dac amp?
係, 甚至可以用電話直推聽住先都得
你未聽慣隻耳機就諗要去揀夾咩機只會令你使多左無謂錢
買個4.4轉3.5算啦
btw想問下d人落場試dac係點試直接隊個iem落去?
咪同佢講你用部現話做source, 可以點樣試部dac amp

一係就佢咁岩有你部電話嘅digital過機線(未必部部電話都可以咁做, 去最好到問staff), 一係就用佢地嘅dap做source咁比你試

你可以準備定多張sd卡入定要試嘅歌, 萬一到時唔可以用電話做source都可以用張sd卡吉落佢部dap到試你想試嘅dac amp

再唔係你可以帶部notebook過去同佢講用電腦做source都冇問題
好 收到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞