[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (124)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike

開個YouTube都lay lay地

關哂d野,純播歌都耐用
播左一晚十四個鐘都仲有6x%
ex1000 邊度有得賣 仲要兩千蚊樓下?
唔會屌既,會毒你向headphone多d
Fun 巴打出手

開個YouTube都lay lay地

播片個時會唔會lag?上到1080p?
上到,唔lag
係操控上唔順,明顯係CPU太廢
過歌快左好多,充電都快左

你關哂d野播歌係耐用,包括佢d升頻,特別係DSD
仲有著mon都勁食電
頭大撚+戴眼鏡表示戴耐左耳牛會唔舒服
戴耐左耳牛會唔舒服有好多原因,可能隻headphone 本身緊
都有好多舒服headphone 既
呢粒廢cpu行android 11好彩99%時間都係打算walkman app
果D大耳牛唔知會唔會好重
不過最大問題都係天氣熱唔會想戴耳牛
睇完隔離PO又開始諗緊屌唔屌ifi zen dac v2

頭大可以買kph40
乜dac/amp 都唔洗
其實部機有幾多 GB RAM?
日水?
包裝係點 因為見黑磚個盒面個度仲有一層紙 但周圍見金磚既開箱 好似面個層紙都冇好似好簡樸咁
應該同黑磚一樣,只係最出面層紙唔同
包裝都好簡單得條USB C線,日版係無連皮套
行貨磚幾時派貨呀
我會推你買部2手座枱dac,千幾蚊當升級下電腦音質其實幾抵。
有冇人有用r studio條silvermine gen.2 本身聽開女聲中高頻 有時會聽管樂 想問下silvermine低頻方面掂唔掂 銀線中高頻應該唔擔心係驚低頻冇力 用緊鋼仙想到時用消費券買埋條線一步到位
聽歌來講應該無人會用creative
我覺得細地方既話買部dac 加主動喇叭應該仲好,如果係headphone 既話,普通鑑聽式headphone 應該好過gaming headphone,
試過買過幾次都係矇到仆街,最後俾左朋友
多數都係推2541/屎牌/afi 2 dac, 有平有貴啦

私心推多部cambridge dacmagic200m
琴日都出咗部DAC畀電腦用一次過出喇叭同耳機
仲要煲200小時新開機既聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞