[ps] Gran Turismo 7 跑車浪漫旅 7 集中討論區 1

1001 回覆
12 Like 17 Dislike
唔比賣車真係好賤
淨係想garage乾淨啲唔好有重覆車都唔比
你唔知係因為你思想狹窄,依個世界唔係淨係得你一種諗法、一種玩法。人有人解釋,你有你自己打空砲,自以為是。

我從來都唔係計較緊啲片嗰十幾廿秒,而係今集有好多嘢都逼你硬食,冇晒以前嗰種自由度,想幾時做咩就做咩。你覺得硬食冇問題,唔代表人哋冇問題,只係咁啱要硬食嗰樣嘢啱你口味。講真雖然我好想 skip 晒啲片,但其實條條我都有睇晒。我而家打到去最後本 menu ,到現時為止只係得而家依條片叫做有啲 feel ,其餘嘅片都只係 GT 一向嘅陳腔濫調。唔係要咩車嘅片都鍾意睇先叫鍾意車。

重有,如果你唔鍾意一隻 game sell 緊嘅態度,會唔會繼續玩埋落 ?如果一個人唔鍾意玩 Dark Soul 嗰種態度,會唔會繼續玩埋第二、第三集落去?正常情況下 keep 住會玩一個 series 嘅人,點會唔認同 / 鍾意嗰 series 所 sell 緊嘅 message,兩者點會冇關係。
重覆車可以係車庫discard,雖然我未試過
原來仲快
我終於開到呢條跑道

但泥地我真係好難贏

又飄,我架車又慢,有冇邊架車推薦?
岩岩玩到 都諗住問一問 邊架rally 車好用
覺得架架都差唔多 我就用Subaru個架 簡易難度輕鬆蠃
個人心得 架車”飄”係因為你遲入彎 其實佢教學都有講 玩dirt race要早啲扭呔入彎等架車drift 過彎 同埋可以試一吓一吓咁俾油 架車會咬地啲
頭先再試咗下,發覺唔關遲入彎事,係要keep住左右扭一扭軚先穏,但都好難控制,特別係佢飛起果陣,成日唔知邊個位會飛起
加油
睇你追求同玩咩車
我自己就接受唔到fanatec個波棍
我覺得好似灣岸果支
我鍾意g個波棍多啲 接近街車改short throw 同shifter stop既感覺
我就當佢練落track既game
所以game都係用平民車
我最低限度要有clutch

原本都想買WRX Gr.B不過諗咗陣都係唔捨得買
直接用送嗰架Focus Gr.B
改Turbo Lv3再用限制器set返落720ps
離地距set最高, damping同彈簧都set最軟
架車冇咁跳會揸得舒服啲
試過用Quattro S1玩都贏倒
不過架車Turbo Lag太勁同冇咁好揸
要用咁多時間玩幾年?

我嘅目的係收工輕鬆吓玩遊戲
唔係比遊戲控制我嘅時間

不要將啲時間出去做嘢賺錢買部真車好過玩遊戲機啦

聽完你咁講我即刻決定賣咗 隻game
次次一起步就比佢放甩未試過爬到電腦頭
我估人哋就係話輕鬆慢慢玩先玩幾年

不過呢啲嘢你啱就覺好玩,唔啱就覺得係浪費時間
勉強冇幸福,唔啱玩咪賣
啲mission玩撚死人
最緊要巴打開心

賽車game對我嚟講無所謂嘅"爆機" 所以先慢慢玩

你鐘意邊類型嘅車game?

寫實推介assetto corsa, 爽快forza horizon, 有基本物理但無規則有wreakfest, 梗有隻啱嘅
Beam ng drive
將部07swift 改上去好爽
升爆嘅雨宮RX-7個pp低過升爆嘅普通RX-7
新手一問
點解轉彎嗰時架車成日閃兩下頭燈嘅?
wtc 600 用Mitsubishi evo 終於過到
上面係咪有人問用咩車過
因為你撳咗落個L3蘑菇度
IA-10好難金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞