[ps] Gran Turismo 7 跑車浪漫旅 7 集中討論區 1

1001 回覆
12 Like 17 Dislike
原裝AMG
17嗰架
啱啱玩曬cafe 有冇ching 有興起Tg group 約戰
用咩車好?用佢送果架GR Supra壓到落630唔夠快
邊到仲有鐵盒版賣
有冇巴打玩daily?雖然未有以前gr3啲賽事,但玩玩下150匹以下個場又覺得幾好玩
https://www.youtube.com/watch?v=Wau7vhbuZiQ

改車+鬥車個concept其實好正
雖然我day1唔知頭唔知路入去玩Daily Race A比人屈成幾十秒

下星期一開始有埋Race C
應該有Gr4/Gr3玩了
WTC 600
試緊4C, 落雨難到
依關用架貼近 600 PP 嘅雨宮 RX-7 都追到我成隻嘢噉,前幾集都未試過咁狼狽。以往架車只要 PP 夠,年份同對手相差唔太遠就基本上冇問題,但係今集好似唔同,PP 唔係話數字愈高就一定愈巴閉?定還是架雨宮 RX-7已經落後。

今集個 campaign harsh 咗好多,錢又要用多啲,排位就次次都排尾,之前都係尾三尾四起步,係啲 online challenge 先要玩後追。

加埋嗰堆強逼你要/買嘅車、Custom 尾翼冇得校高度闊度、冇 Carbon Hood、一堆煩厭嘅真人對話、每次開 game 入 world map 前都要經過 music rally 嗰版、每次 championship 都要逼人睇條毫無意義嘅片。加加堆堆今集個 campaign 玩得好唔暢快,好失望。
我用r35跑
要買?唔見有
我第一次玩GT 冇過往幾集嘅經驗
所以目前so far 覺得幾好玩,真係冇比較冇傷害嘅feel
今集好講求部車既數據
RX7 雖然神,但改得幾好都好
都唔夠d穩定大馬力四驅GTR鬥
要贏得舒服就要放棄部RX7
Btw 依家Race B最快係GTR R32
我都改緊一部旁身
唔記得邊關會送架gr4波子你
同埋個個賽事係要用gr4車先玩到 你係咪玩錯左?
漏咗樣嘢冇講,

有冇咁撚多雨落呀!
嬲嬲哋攞翻部 14年 WRX 試多轉先,唔掂先用 R35 。
宜加雨呔幾乎係必備
之前gt幾乎無雨場 宜加要玩返夠本
我用架570pp嘅gr86都場場贏

煞車碟,煞車片,賽車clutch賽車胎優先
如果你用turbo就一定裝anti lag system
跟住賽車用/全自訂suspension,2-way/全自訂差速器
賽車用sequential gearbox
剩低先再搞馬力(200幾匹我揀super charger)

唔好同cpu鬥馬力,彎位都有排你贏
啲天氣轉得好快,玩兩個圈就由天光變到天黑
唔記得講,3stage輕量化+配重器好緊要
我有架考車牌送嘅GR4,但佢PP比630高咗少少,我就較低少少馬力,但就唔夠快

睇住直路係咁俾佢放甩我
最唔順氣係條軚特別貴,現實依啲軚都係咁貴?
之前啲軚邊使咁貴,重貴過啲改車件。
你十幾秒已經好勁 我啱啱第一次玩race a 本身已經排包尾 之後俾人抄30幾秒
我依家玩race b多 用架hybrid VGT先可以排到前半版
依家平均圈速1:42 冇車自己做快圈就1:40左右 唔知可以邊度過彎做得好啲
直路唔夠馬力靠郁gear ratio解決
可以將中低波段gear ratio set密啲,要上高波時就over rev少少咁上
sorry,新手睇唔明
我睇下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞