[ps] Gran Turismo 7 跑車浪漫旅 7 集中討論區 1

1001 回覆
12 Like 17 Dislike
a8用comfort medium 點衝金
更新完S7冇得用boost屈
今日新入手GT7
對上一次玩賽車game 應該係gameboy了
畫面好靚

原本想玩forza horizon 不過得PS4 無XBOX

題外話 driveclub是咪無得買啦?
Driveclub麻麻地
有冇人識玩beyond the horizon嘅wilderness America難玩都癲 就嚟想dum手制
我發現可以打指揮燈大家有無發現到其他呢啲細節位
利申:新手
F40
不嬲都有
有無人買碟?大約幾錢到PS4?
講緊臨尾髮夾灣上斜
A8個越野車條胎bug左唔係用泥胎
點都拎唔到金牌
等佢fix
原來係咁,唔該晒你
仲可以轉高低燈 開水撥 on/off幽靈車 全部都唔係今集先有
一百萬 好似係
gt sport已經有
因為GT Sport無得改車只可tune車 所以唔會有改到唔平衡嘅情況。動力改大左要改埋好多野去平衡。首先你改左brake未?可能你brake唔夠收去到彎前都over speed,所以你監硬質入個轉度就失控。去到580匹不如試下直上ceramic brake

另外架車咁大馬力,高速入彎個避震要夠頂得住部車,要改埋最貴套避震,我習慣再tune到車身最矮。

然後改大馬力你都要佢順利落到轆,離合器同波箱都要改,580匹就直上最貴啦

最後你架車上到580匹大馬力,想入彎好d,試下改埋限滑差速,幫一幫手拉返架車入彎。

如果改完都唔得,試下再諗下一架車嘅動力由引掣落到轆行會有咩系統關事再慢慢諗下點改。呢隻game係賽車模擬,所有野好接近真車,所以唔可以一味改馬力而唔理其他野,正如現實世界改車,你改大左馬力然後要改好多野去配合。
Thx ching
但避震應該點改?其他方面例如brake同車高我都有改
要tune埋suspension
睇住左邊啲數值
有個係行車穩定性之類嘅
越接近0越易操控
佢老味 二手又係嗰啲車
咪玩啦
六星幾條金條都係得500000
初代ps4, digital
個光碟機已經廢左, 瘋狂嘔碟, 懶得拆部機出黎整
點解好地地會突然轉tyre
利申: 早2日過左
load得耐唔耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞