[ps] Gran Turismo 7 跑車浪漫旅 7 集中討論區 1

1001 回覆
12 Like 17 Dislike
我用軚盤玩得差過手製唔少 特別係入彎入得好衰
明明真人都有車牌 但玩g923玩得好衰
有冇用軚盤技巧心得
Trace 會變形,墊住張png用 pen tool 畫過個會靚好多
下下係咁等佢轉冇得飛
其實gt不嬲就係做緊“汽車文化” 尤其今集個level 係collector‘s level 即係鼓勵你儲晒全部車
Cafe又有好多唔同主題嘅車collection 介紹歷史上唔同種類嘅車
每一架車又有一堆字介紹
Brand central 又有片去介紹個品牌

對新手又friendly
考牌有晒進度一步一步教你咩係ff, fr 車, 揸落有咩唔同, 唔同車上落斜又會有咩唔同
每條賽道有體驗關, 拆開幾個section, 有晒demo片教你邊度break point, 點樣入灣, 條線應該點行(不過比起gt sport 啲片無左旁白就爭啲

根本gt 就唔係一款單純嘅“賽車game” 但速食文化下識得欣賞又或者會不停練落去嘅又有幾多個
Gt 應該要慢慢玩嘅一隻game (浪漫旅)如果無心機嘅其實玩返grid, dirt, forza horizon 個類遍向arcade 啲嘅game 會更開心
無ffb唔建議, 二千up個啲有ffb好大分別

另外可以睇下個po
https://lih.kg/2877936
A9用nsx 玩左我50km先金到
仲有關用ek9,冇咁難但都練左一段時間
hori個呔俾細路仔玩
有冇神人指點國際A-8牌點金
「跑車浪漫旅」係翻譯得好好
點畫
第一個彎攞多啲
攞外彎70km轉架車都係發唔到力咁
d人臨尾衝線前個彎仲可以落brake,點都係差0.166秒
我都算係模擬器玩得比較長
8年模擬器資歷
唔好用真車嗰套擺落去模擬器Game
咁樣你會玩得唔開心

Btw玩開前驅定尾驅 ?
新手來講建議揸GTR 四驅
我寧願你克服推頭,好過克服甩尾
因為反軚救車係要練㗎,唔撞返千零次
都唔會領略到模擬器嘅反軚救車
我諗你而家呢一刻覺得難揸就係失控嘅時候
直路轉彎嗰啲應該冇問題
試吓四驅車由推頭開始領略啦
用乜assist?
終於Race. B
每場都拎到頭三為咗香港國旗光宗耀祖
啱啱過咗
R1第一, R2第四, R3第三
Gr3 m嘅bop
改車是一種學問仲領略緊,同埋有冇網站可以教人點tune?
另外有心練嘅話
掉左套垃圾G923啦
回饋唔夠,救車更加難
最少T300起
TGT最佳 GT黎講
好多人唔識改
Online Race 一起步就已經知邊個部車唔得
tc: 5
countersteering: off
controller steering sensitivity: 7
Tc 低啲試吓
因為我係off 最多1
好多人話A9難金, 我玩左6-7次左右就金左
但我覺得自己泥地關卡同S牌所有關卡基本上呢一世都拎唔到金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞