[ps] Gran Turismo 7 跑車浪漫旅 7 集中討論區 1

1001 回覆
12 Like 17 Dislike
有時諗住長揸嗰啲車唔敢輕量化太多,驚要減 PP 嗰時唔夠減,要花多筆錢 restore 翻個車架。
想問埋其實換迫力皮同 fly wheel 有冇實際作用?暫時未換過。
雖然我啲車鳩改 但輕量化基本改親都有

其他真係
btw 多謝師兄教路
買個配重器,可以+200kg仲要可以任你放,可以改埋前後配重
落雨/over spec嘅時候用黎加重

迫力皮減煞車時間,不過要用靚胎先會明顯
racing clutch+fly wheel喺upshift嘅時候會快咗
煞車提示其實識唔識因應改咗車去調整 想知點樣捉個brake time
黐孖筋,抽親的券都係中最少錢,四星卷又係,一部車都未中過
抽券勿認真,擺明整出嚟玩𨳊我哋。
中bug
delete咗主機local個save就ok返
利申: 中過
收到法拉利邀請信,諗刷唔刷錢好從差成百萬
原來我個手制r2一直開唔到全速,唔怪得考車牌一直拎唔到金
我都係阿,佢仲要限時,我得1.5M
佢幾部加埋成6M
我今日中左部雨宮rx7
睇翻先知原來賣緊cr100000
以為起碼都要 23-24萬cr
Livery Editor 先係主線
in-game share
然後手機/電腦上gt7個網login睇返
今日過完WTC700
用Castrol Tom's Supra detune去700pp
發覺比想像中容易
之後再試降到去600pp玩返WTC600
輕鬆到
係直路慢啲, 但係入彎行路軌咁
結論係想容易過關嘅話
唔好浪費錢同時間用街車改
直接買架賽車去玩, 最好係Gr3 GT3 GT500嗰啲
有啲車45萬其實好抵買
同款街車車價加改裝隨時唔止呢個價
仲要好多時改完會好難揸
我頭先刷左幾場,先去刷到百二定百三萬,已經好悶,我刷到夠買百六個部就算,enzo同最後嗰部放棄
https://www.gran-turismo.com/hk-zh/gt7/news/00_1203723.html
1. Delete Saved Data
- PlayStation®5 console: Settings > Saved Data and Game/App Settings > Select 'Saved Data (PS5)' > Console Storage > Delete > Select ‘Gran Turismo 7’ and delete all files.
- PlayStation®4 system: Settings > Application Saved Data Management > System Storage> Delete > Select 'Gran Turismo 7' and delete all files.
2. Restart the App.

Please note, deleting the saved data from the console storage will not affect your game or garage progression data.
抽倒rx7 副計 用左之後成架車成千匹 頂速400
好想要
個提示感覺上會update但係唔係咁準確
踩brake要喺賽道上面搵marking,例如100米牌,某啲路肩嘅開始etc,其餘就要靠經驗補救 尤其dog fight嘅時候同你time attack速度同線位唔一樣,要靠自己執生預位

另外可以望下自己條brake pressure bar,條bar有白色同紅色嘅部份,白色係條胎嘅limit,紅色係abs幫你整走咗嘅brake pressure,試下踩煞車嘅時候盡量唔好踩到紅色,減速都咁上下要鬆啲brake,咁樣先會煞車煞得夠短
點樣先知自己係咪全速?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞