萬事得Mazda車主揮手區(16)跟雙氣袋說不

1001 回覆
5 Like 8 Dislike
竟然坐得落5件
Sorry錯重點
望鏡同feel先最準,望住個Moon來揸分分鐘撞添呀
後排3個女人,勉強ok
我部Mazda 3試過座足5件去road trip
全部都係男人
個後波鏡望到自己個尾,咁都撞真係要驗眼
後波鏡係OK
但係360 cam 有delay, 真心唔建議靠360
無車頭sensor真係唔知點好 原廠又裝唔返
慢慢就慣 我p牌係房車 個頭仲長
連後泊鏡頭都無
好驚hi 花 岀去裝返個360頂住算😂😂
新手上路,多多指教
你leasing 係可以,要睇吓個 dealer 識唔識攪,有啲只幫你owp 個期限,有啲會幫你攪owp 嘅double 期限,但都要比Dow payment 。但其實new comer 我覺得做leasing 或 financing 都唔底,因為new comer 啲credit 唔高,通常啲息都好高。
長渣買2.5唔會後悔

短渣就2.0都可以

Test drive 你就會明我講咩
馬到用時方恨少
美國2.5 engine 起賣已經不言而喻如果唔係實比啲美國佬complain 慢

2.0 真係爭d 不過如果你係代步 唔係好行highway 唔係好上斜坡 咁都可以接受嘅
問返個dealer
明白晒 唔該你🙏
加多少少上turbo ,真係差果少少
有turbo嘅mazda先係完全體
有無清識車房熟舊款一二代馬三
跟開個師傅做左移民撚
想搵間可靠嘅
巴打我出咗部 Mazda 6 2015 汽油版
而家感覺幾好 有力 不過要預咗食油
車會長 泊位掉頭技術要夠
整體感覺好正 不過唔會有大驚喜
下星期拎去車房保養再update
有興趣可以交流吓
食油
skyactiv G 2.5仲省油過 BMW B48 2.0
遲下去 澳洲留意緊2手3仔 想問下2014年打後 有冇話邊年份有重大update
2016年(BN series)小facelift,換左電手制,內籠唔同,比上個系列多左sports mode,電摺鏡.Safety features 要睇你買邊個spec. 再新啲個series唔太清楚

揸緊2014 2.5L
多謝分享 新手唔識車 研究下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞