萬事得Mazda車主揮手區(16)跟雙氣袋說不

1001 回覆
5 Like 8 Dislike
岩岩買左mazda 3 hatchback 2011
請問大家有冇相熟車房整mazda架?
因為見多數壞abs泵同波腦 (abs我知難搵,但波腦呢)
日本揸開去美國旅行
先發覺日本支油槍同美國支油槍唔同
日本拉到盡去整彈槍粒嘢
美國要自己tick 前面粒嘢(都係事後上網睇返先識)
第一次去美國入唔識
後面又有人等又要扮識唔敢研究支槍
結果靠感覺入到咁上下就算
得 3/4
cx 5 2.5 2020年 洗唔洗 1.3 /Km ?
不如講km per L啦
人人張油卡都唔同

識啲車友做到11-12km per L
又有啲唔夠10 好睇用車習慣
用緊cx5 2.0 都11.8km/L
緊係要啦
ae110 都$1.1/1.2了
多行高速差好遠
多行高速 而且都車速快
14.7km/L 3萬3公里既data
Mazda 3 2.0
頭bumper撞爛左 有無師兄有相熟車房
大家著車會唔會熄istop?
新車一年未到粒電打柴
硬係覺得平時燈位鬆brake俾油, 部車著得太急好傷粒電
同問
調返轉問,開黎做乜
每次著車都強制開, 想熄就每次都要撳熄佢
佢原本個目的係過果D 環保條列
根本shit 黎 又chur engine 又chur 電 又唔舒服
CX30 想換肽,間唔中會上下大山
又唔想部車太大路燥聲,有咩推介
著完車第一步係i-Stop OFF,第二步係開冷氣
真係好撚憎istop 一定會熄左佢

住大西北 高速多
6仔2.5 大大腳都 12.5km/L
你去check下一年種到幾多棵樹
有冇巴打試過CX5 2.0改電尾門?想知會唔會有手尾跟
可以有咩手尾跟
小弟又係澳洲撚黎緊想買第一架車,搵到兩架二手Mazda 3,想問下各位巴打邊架好

2013 Mazda 3 SP25 BL Series 2 Auto MY13
HK$~76000
Odometer~220000
After market add-on:
Color display screen
Tinted Windows
Rear spoiler
Electric Sunroof
18” Alloy wheels

Or

2013 Mazda 3 Neo BL Series 2 Auto MY13
HK$~63000
Odometer~143000
After Marker add-on:
Color display screen
Rear camera
兩架都係hatchback
同埋熄防滑(雖然熄咗都唔係真正熄晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞