萬事得Mazda車主揮手區(16)跟雙氣袋說不

1001 回覆
5 Like 8 Dislike
磨合期啲油水都污糟到痴線,跟埋換消耗品做,咁佢就真係同你做

齋inspection就求其做架啦,Mazda根本唔會有咩問題
師兄 我準備落按金bid部返黎 但佢有好多隻版 rf vs版 仲有ND5rc 既S special package 邊隻版本應買得過 thanks
準備買
車房佬:mazda整死你啊 買返雙田啦
搵K&N
早排見到部Mazda Hustlers (Flair Crossover)
有冇ching可以share下cx30/mazda 3 hb 2.0既油耗?
唉 周圍都無貨 一係就得21年胎

225/55r19
飛勁fk510 suv
米仔ps4suv
馬牌pc6 suv
Primacy4 suv

有無巴絲知邊到有貨可以換
PS4S 我都係21年12月貨
都係Amazon? 定香港買?
amazon啦
CX-5 嚟講,你哋打爆一缸油、大概幾錢?
CX5個油缸就56L
油價呢就當你$20/L

咁你著油燈先碌去入咪大約900~1000蚊一缸
諗緊點食盡啲優惠
SHELL DBS $450送$100,睇吓入唔入到$900
咁真係冇乜機會入到900+100
都係一次450+100啦
最後都做左個inspection,換左油 同埋 check呔、電,最驚喜係幫我洗埋車

頭尾兩個鐘 但我諗大部份時間都係排隊多
我新車返廠First Check嗰陣冇熄長火cam
佢地師傅亦都冇熄
於是乎我係有片...
含益係唔會關你Cam,我都覺得咁幾好
CX8個缸72升,著燈一定入到
有冇人知個 GVC 係咪跟防滑
熄咗防滑就會冇咗 GVC?
I don’t think so
6仔 63L 都係
但上次係啟德免費升級就入唔晒
其實柴6做左完廠recall會唔會再發生同樣問題
定係都係要錫住揸定抑或新年份會少啲問題
見到好多盤都10萬咪 但我一年揸大概3萬咪
會唔會又要好快抬偈
原廠有咩recall?.. 無用既
其實應該無咩問題 係定期要洗egr /生氣批積 碳 塵筆介子要定期換 變左形會有compression loss 或者’black death’ 所有柴油車都會有 油要換密啲/5-7000好換 唔好成日渣短途,會塞dpf . 水3通換金屬… 大致上係柴油車要做果啲保養 香港好似無咩人理 歐洲專業啲 不過係抵玩既 油錢又平

見到架仔會加egr 制限片,詳細可以google下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞