萬事得Mazda車主揮手區(16)跟雙氣袋說不

1001 回覆
5 Like 8 Dislike
日本水貨車返原廠代理換下內籠件 代理做唔做?
有錢點解唔賺
明白了
Mazda 3 hatchback 想換brake皮 有冇邊款/舖頭推薦?
請問 2011年Mazda 3 hatchback 油耗10km/L 算唔算食油
假日車,主要來回大埔九龍,行大埔道
就咁睇好食油wor
想問下有冇師兄知道
2018 BM/BY 用咩型號 油隔
Mazda 3 1498cc 好鬼食油 8km/L….

假日車 8成高速公路 2成市區 已經唔大腳

點樣可以慳d….
Check下車好
你個嘢壞咗
柴仔6 17km/L 左右
B6Y1 14302A
Arrr…認真講下 佢地無勤保養先會咁 呢副機器要換油好密 5-7000要換 同埋保養上比電油機器係要多…
想問下咁多位揸緊gen 4 3 仔有冇覺得個brake 有d 淋

下下都要踩深d 先有反應 好似頭個截brake無feel 咁

利申 之前揸開掃巴佬
上網睇好多人都話個迫力唔實在 虛位比較多
我諗應該算通病黎
唔係 錢當然慳好多 但要定期洗egr 生氣批 會積炭 總之你唔想副計收皮 要做足功課,無可否認呢副計係有啲麻煩。但你而加買得 都係二手 唔知上手點用 你本身熟唔熟呢副計?
正常 mazda係咁
係唔應,唔係唔夠收
習慣問題, 要一嘢轟落去再慢慢放brake

主因係brake喉頭嗰截係膠嚟,有彈性
真係唔慣就將呢截換做金屬製品,最多換埋brake皮
千祈唔好好似某啲7頭咁俾人昆成套brake換晒
有冇巴打係長開sport mode
開左好似感覺上自己踩少左油理論上慳油d
但其實係高轉d又燒番多d油
新手想問大家mazda3 1.5/2.0/e-skyactiv
最大分別係咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞