萬事得Mazda車主揮手區(16)跟雙氣袋說不

1001 回覆
5 Like 8 Dislike
路過唔洗點排隊既話我會入

但去Costco入既話通常都係入98
有冇睇CX50
唔係
係AB省
我係打去問dealer有無貨
之後去買
請問巴打買咗咩trim?同樣都係ab想買
另外我覺得依期dealership唔加價已經算好,睇到某d 其他牌子嘅dealership貴msrp 幾千
你想像到嘅壞處都有齊
最近想買部2手mazda 3 車下老婆。第一次買車,唔係太熟,想問下,2代同3代 有無咩大分別? 係咪都無咩大整,睇緊13年左右車。
買咗GS加luxury package
咁多位師兄 小弟架2011年mazda 3 hatchback 個防盜成日亂叫 有去拎走喇叭條線 過一排又響翻 因乜解究🤧
我都係考慮緊依個,新手試渣覺得有個headup display舒服好多,但上到GT又不如加多少少加埋個360同前sensor。不過最大問題係GT冇turbo冇貨
最後加加埋埋又4萬
Agger 開頭諗升級 諗下諗下又想要多一兩樣,之後又想要埋turbo,搞唔撚掂
外國d地咁大 360真係睇個人
想知舒服喺邊
真係舒服咩
淨係覺得呢啲fancy option 係正但冇咩用
會分心望嗰個位
我自己新手對速度控制冇咩把握,有個速度射係塊玻璃度唔洗下下望落去儀表板,專心望著前面條路都可以睇到個速度,之後得返幾多油就等紅綠燈先check都得
(之前試過mazda 3 有headup display 同cx5冇,反而覺得cx5要顧多樣會分心我知係我自己廢,唔好屌太大力)
之後個360主要驚自己唔小心hi花
望開返唔到轉頭
我初初新手揸都係跟前車速度
反而唔太鐘意 head up display 感覺會影響揸車
360就真係有用
Hud好正喎
唔使揼低個頭都知車速
你覺得耷低個頭望錶板會安全過HUD?
話會影響揸車
你一定冇係香港揸過宏益閹割版
咪為駁而駁啦
你望HUD粒字清楚啲定錶板粒字清楚啲
識揸車嘅一定唔會時時刻刻望住錶 多數focus睇路多
但要睇速度嘅時候就要最快最清楚方式知

你係啲條路限 70 個 HUD 一顯示 71 超速變紅色就要直路踩 brake 嗰啲柒頭另計
得啦 超速唔啱嘛 唔駛講啦
想問下車cam個邊各位師兄點駁,上網睇好似新mazda冇acc 係個fuse box到,個12V又係長著
車cam考慮緊blackvue 同 thinkware,同埋想要parking mode
你同話後泊cam同盲點偵測冇用嘅廢老有咩分別
Acc 應該唔係 fuse 名黎
engine 著先通電既就係 acc
你揀個engine 著先通電既fuse偷就得, eg air con
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞