萬事得Mazda車主揮手區(16)跟雙氣袋說不

1001 回覆
5 Like 8 Dislike
我21年唔係,你搵支電筆測測佢再對返位係乜電
好好揸喎個人認為,2500cc加turbo,fwd,如果你loca多可能就係mpg對比其他SUV差小小
師兄都係Mazda 3?
我都唔肯定係咪比起其他suv 算好好揸, 始終我未揸過SUV, 以前全部揸開sedan hatchback, suv升高左,感覺好唔同。 好搖咁樣。

另外我試柴油,可應無汽油咁好揸,又嘈d, 但馬力ok, 始終2.2 T, 但唔肯定會唔會第二代會好左好多, 都想搵部第二代試下

澳洲得2.0 fwd,2.5 4x4汽油, 2.2t 4x4柴油。
我CX-5
如果好唔肯定嘅話可能你直接book啲test drive試吓先,試咗可以唔買,一間試唔清楚去第二個Dealer度再試,咁樣你有對比可能會對你做決定好啲
有冇巴打知圖中個架係CX邊款 ?張圖2015左右
感謝
Early first generation CX5
感謝子
今日拎左車 原來hud仲會顯示埋navigation既野,我自己覺得幾唔錯
黎緊準備收車有無咩要特別留意?
落咗訂3 sport
要等3個月
揸咗幾日cx-30
感覺非常良好
今日入左95油
成架車有力曬
入V-Power 不過主要都係啱啱入完嗰陣先有感覺
油價低個陣我久唔久就會入下V-Power
其實邊間d油添加劑多d乾淨d
98 Shell 同 Mobil 都幾好。 BP我覺得係啲人吹大咗,冇感覺到有幾好。 Caltex 係最無感入完都唔知自己入咗98
今日入油好柒
揾極都揾唔到個制
原來係就咁撳
入靚油番唔到轉頭
澳洲撚 仲未入過油 唔識入
柒到要係油站睇youtube
好彩人係加拿大
當然啦高壓縮比理應入靚油

US spec Mazda 3 turbo : 227HP on 87 octane and 250 HP on 93 octane.
美國揸開
去日本旅行
諗住落車自己入油,嚇死啲職員
係咁 no no excuse me
日本都有分自助或有人幫你入

自助好似平少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞