[L.O.V.E] NU’EST 討論區 (5) 10周年 x 解散倒數

519 回覆
11 Like 0 Dislike
Stage name係韓成洙改
應該藝人自己揀
睇gfriend 做返歌手既viviz 3 個都用藝名
sowon 簽左演員公司就用原名
jr 改返用全名都合理丫佢應該繼續做演員
Ren都改返原名
可能都打算行演員路
估唔到佢地咁快會活躍出po
唔知應該作咩感受好
係佢地move on 太快?
定係至少佢地出po 我應該開心?
我覺得佢哋出po 應該係唔想ㄴㅇㅅㅌ 擔心
所以update下自己近況

雖然今日我都未完全平復心情
但睇咗歌詞之後 至少冇琴日咁唔開心
因為歌詞嗰句寒冬過後的三月我將會在這裏 待春日再臨
令我覺得佢哋一定會之後合體
(希望我冇解讀錯 可以快啲等到佢哋一齊活動)

po 埋虎尋晚嘅post
唔知有冇人同我一樣已經del 左weverse
上twt 先見到
我睇完Again嘅歌詞同埋虎嘅wvs之後 都覺得似係佢哋某日會重組
話唔定等佢兩個份約完咗之後會再出去搵返佢哋三個一齊呢
首歌第一次聽真係爆喊
但loop咗好多次之後
雖然都仲會眼濕濕 但唔知點解覺得冇咁沮喪

可能係份歌詞同mv結尾令我有返啲盼望
可能當兵之後
原來係JongHyeon而唔係JongHyun
我覺得係終於可以update... 之前合約期間內唔可以隨便出聲
Ren改ig id時應該已決定唔續約了 佢一向最大膽講野
PD時佢都改id

覺得歌詞都寫得幾直接,LOVE真係會等每年春天3月
佢地5個關係一樣咁好唔係不歡而散,只要有耐心等,總有機會見到一齊的一日,無論係咩形式都好
希望唔駛等好耐,但又諗到好快要入伍,變要等退役
Ren係大約幾時改ig名?唔太記得
睇返張cap圖係1月10日,唔肯定係咪第一日就發現cap落黎
原來Bio句We are all born superstars都del左

原來1月已經決定唔再續約
嗰時見REN冇再follow任何人同改名都覺得有啲怪
https://twitter.com/pledis_audition/status/1504382064585453572?s=21
屌 先過咗三日
垃圾pledis 就即刻有audition
好嬲
有時會調返轉諗左一下, 會唔會佢地幾兄弟其實會唔會一直都有想自己試下出去獨自闖天下的想法; 只係我地一廂情願想佢地以團體形式繼續
我認同同十分支持解散
因為我本命繼續留喺pledis 會浪費人生
但係唔係個個love 都係我咁...
應該好多人仲係傷心緊
估唔到佢地咁快上水
我本身預計佢地會消失一頭半個月
都好嘅... 保持下人氣
我覺得兩者唔係唔可以共存 只係睇點樣去攞個平衡
出道左十年難免會想試下其他野 但因為個人發展而直接解散個團 係最可惜既做法
正正係佢地 曾經為左保住nu而上202 比起我地love 佢地自己一定更加珍惜呢個團 所以咩原因導致今日既結果 就得佢地知 唔再多作猜測啦
我贊成離開公司但唔想解散...
如果留得住個名相信好多love都冇宜家咁難受
仲要佢哋IG改曬名咁
好似想抹走曬個組合嘅痕跡咁
Same
同埋大前題係佢哋係咪真係想解散
定係公司壓力(好似Gfriend咁)

不過我都認我可能太理想化 可能因為我真係接受唔到
宜家完全係悲傷五階段無限loop
老實講,我真係好想nu’est可以長久活動落去
而最令我不能夠釋懷嘅係兩間仆街公司點對佢哋
明明一隊咁好嘅團 點解會咁, 好唔甘心

唉 不過無論點都好 佢哋開心我都會開心
只係我要啲時間去復原同接受
宜家日日都反反覆覆
一時好似接受咗但隔一陣之後又會勁depress
以為個notification唔會再彈出黎,見到彈出黎嚇左一跳
共存
所以19公司逼佢哋只能2選1機會都唔細...
我覺得P社會想留住佢哋,但臭hybe擺明唔想,so...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞