[L.O.V.E] NU’EST 討論區 (5) 10周年 x 解散倒數

519 回覆
11 Like 0 Dislike

咪係 之前睇到話4月會出正規三輯 仲諗緊應該會續約
依家講緊半個月前嘅album preview都係空白喎
似last min傾唔埋冷把心一橫解散...佢哋自己冇財力自行組隊呀
有兩個續約喎...點組

同埋... ren 手寫信都已經講得好明顯,離開nuest 呢個身份
都明白嘅, 背負住NUEST呢個名負擔真係好重
如果佢地想專注發展音樂劇事業,其實都好難維持到好頻密嘅團體活動
我都好唔甘心同好唔捨得

好正啊啊啊啊

貴族風真係好啱Aron
蘇格蘭裙咁難carry都難唔到我地阿龍哥
Pd完咗之後嗰段時間好似有,但已經無人用
大家覺得Nu’est之後會唔會有機會合返體?我到今日都接受唔到要解散

睇咗Gfriend Sinb 訪問之後 越諗越覺得唔對路
唔知係咪我諗多咗 但硬係覺得佢哋解散係另有內情但我哋唔知
我諗好視乎Pledis或者話Hybe俾唔俾
因為我都覺佢哋之所以會散係因為Hybe
唔係點解釋巴士應援得Pledis個logo 而十週年嘅應援又去到四月咁耐
我都覺得係關Hybe事
台灣論壇都有討論過hybe 收購之後,週邊商品質量都明顯下降
活動又冇預Nu’est, Spoonz代言又冇埋

跟住睇埋sin b 前幾日個訪問
覺得兩個團解散都好倉猝同埋有太多巧合
都係hybe 收購之後 無啦啦解散

Twitter同Reddit 都有唔少討論覺得十週年呢個時間點先嚟解散好奇怪

https://www.ptt.cc/bbs/KoreaStar/M.1637154837.A.DE7.html (Nu’est 週邊質量討論)

https://youtu.be/M15m6hgcwC4(gfriend訪問:sinb 話唔係自願解散)

係真 The Black啲周邊真係廢到笑
Hybe同Pledis做對比 再次證明沒有最廢只有更廢係咩概念
射箭concept真係射穿咗我個心
好想知道如果唔係解散既話,
除左呢個version,其他version會係點樣,唉。
好掛住佢地,會唔會到14都唔出來?唉。。。。。。
真 當我以為P社已經好垃圾
竟然仲可以有垃圾過佢嘅hybe
還返Nu’est俾我哋
我都好想睇其他version
跪求佢哋至少預錄一個stage 或者開個live都好
10週年有vlive都唔夠膽睇
我而家咩都唔夠膽睇
到時會係最後一個俾我哋實時同佢哋全員交流嘅live
幾傷心都好 都要睇
呢兩日聽返shooting stars同A song for you 喊到收唔到聲
仲有首Happy Birthday 預咗15號喊住聽
一諗到又想喊
好傷感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞