[L.O.V.E] NU’EST 討論區 (5) 10周年 x 解散倒數

519 回覆
11 Like 0 Dislike
我自己會寧願講得清清楚楚傷心一排
好過吊住條命話不解散
fans 抱住個承諾但就唔知會等到幾時
一旦唔同經紀公司其實單單要合作都好有難度
jr ren aron 分別嘅經紀公司係咪咁易話為係一個問題
留係pledis 嗰兩個係一個問題
after school 官方都冇解散架
但 nana 都冇合體上年after school 上mmtg 舞台
都係一個事例
我唔認同乜都冇哂
你咁講係抹殺左 2017-2021 年每個佢地實現左嘅夢想
同埋冇俾credit 由2017 開始支持佢地嘅love
我明白見到佢地嘅可造性,明明可以繼續好多年
但參加pd 既目的,已經達到左架喇
佢地救左佢哋事業架嘢
我用字的確重咗 但我本意唔係想抹殺呢啲幸福嘅moment
我自己就係2017開始追佢哋嘅ㄴㅇㅅㅌ
只係覺得好唔甘心因為覺得佢哋仲有好多可能性
宜家嗰感覺就係好似突然之間失去咗將來可以有嘅幸福moment
Sorry for 1999 唔知點用文字表達呢種無力感
明白嘅
原本的P應該有機會續,無賣盤20-21年活動都未必會咁頹
但暴發戶H點睇都當買返黎的公司同藝人係商品係condom,目的只係極速發大間公司組織架構上市
見過comment講一收購就空降左幾個人入P做高層
信係獨立營運咩都唔關H事果班公司fans活係幻想童話世界
岩啊 P再垃圾都好 起碼P有攞個心出黎做
以前唔紅既時候都幫佢地出騎士love paint
到w時期 if you 三次回歸 spoonz代言 演唱會 綜藝 劇集歌 成年都見到佢地
到2019年合體 a song for you 2次回歸 韓場 fanmeet 團綜 周邊唔會hea 去韓場可以瘋狂扭蛋抽卡 其他團要有既我地都有
就算去到肺炎前 虎ren都搞緊海外個人fanmeet
一去到收購後即刻靜曬冇咩活動咁 就連個2次回歸比起以前都冇咩企劃 明眼人都睇得出咩事啦

caption 係 ❤️
條片二月中拍,成員好似唔知係last album?
睇落唔似知….
虎都話嗰兩首歌得一首搞掂 有一首In Progress…
同埋JR仲話以後請多多支持Nu'est
我都覺! 邊有公司仲會為隻精選碟解散專諗concept, 睇造型本身呢個album似係承接返騎士concept
真係唔係好知
但成件事勁多疑點

就咁睇片唔似會解散
但唔知係成員真係唔知定係怕fans擔心所以扮無事
因為다시 봄 嘅歌詞真係似寫離別希望可以重逢嘅心情
唔似十週年會出嘅歌

同埋係咪即係本身十週年album只係plan有兩首新歌?
而本身嘅主打歌係galaxy
而다시 봄係知道解散消息之後先寫嘅?
睇到P員工一直好正常咁做十週年慶祝,繼續出album宣傳同幕後,佢地有無精神分裂
Twitter 有人話pledis呢個時間po呢條片係俾hints 我哋
Nu唔係自願解散
但唔知係咪真係咁…
好想知真相 希望dispatch快啲出嚟爆料
週邊quality最明顯,連數量都變少,求奇出幾樣基本野應酬,見人鬧得好岩得一堆紙
重有少左我好鐘意的cosplay dance ver. 等極都無勁失望
可能歌詞係之後寫或改
仲以為inside out會cosplay inside out
P員工的反抗
員工對佢地真係幾有心,naver post特別加埋本名,知道佢地以後會用返本名活動,最後幫佢地一把
岩岩好5個,perfect match

好心痛
睇完條片心情真係好複雜
我想像唔到原本白虎諗住開心同member過十週年
點知突然要寫一首解散曲嘅心情係點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞