[L.O.V.E] NU’EST 討論區 (5) 10周年 x 解散倒數

519 回覆
11 Like 0 Dislike

NU'EST(韓語:뉴이스트),韓國Pledis娛樂於2012年推出的首組男子團體,成員有Aron、JR、白虎、旼炫及Ren。

NU'EST全稱為「NU, Establish, Style, Tempo」,意為「Establishing a new style of music(建立音樂的新風格)」。

歌迷官方名稱為「L.O.Λ.E」,取自韓文團名「뉴이스트」的子音字母「ㄴㅇㅅㅌ」,唸法同英文單字「LOVE」。

官方應援色過去使用螢光淡粉紅色,2018年1月1日正式公告為Deep Teal #00313C和Vivid Pink #E31C79。

出道曲《FACE》為韓國男子團體出道曲於YouTube頻道最高觀看次數記錄保持者,但2014至15年間過長的海外活動,導致韓國本土的歌迷嚴重流失。

在聲勢極度低迷的2017年初,除了因腳傷休養的Aron外,四名成員(JR、白虎、旼炫、Ren)參加《PRODUCE 101 第二季》,憑藉節目中的表現使NU'EST重新獲得大眾矚目。在節目總決賽中,旼炫入選為出道組Wanna One成員。而另外四名成員組成小分隊「NU'EST W」於下半年回歸歌壇,NU'EST-W的「W」代表着「等待(Waiting you)」,成員將等待旼炫完成Wanna One的活動後歸隊,重新以完整體的形式展開活動,同時也意味着成員等待和歌迷重逢的一刻。

2019年1月31日,隊長JR先行於NU'EST官方粉絲團向粉絲宣佈續約消息,翌日Pledis娛樂宣布基於七年來的信任與五名成員全員完成續約。

2022年3月14日與公司合約到期,成員中僅有白虎、旼炫兩人續約,ARON、JR、REN則不再續約,NU'EST宣佈正式解散,成員各自發展。
lm
唔得閒post 埋成員相,有love 得閒既話幫幫手
lm
Lm先到今日仲好sad 完全明冇心機
已經好掛住佢哋五個一齊嘅日子
有冇人同我一樣心情好矛盾, 一方面好期待新歌但又好唔想面對佢哋要解散呢一日
垃圾P真係整咗巴士廣告仲要去到四月份

個巴士路線圖...有意思 >.<
佢地真係唔似想解散團體,
仲覺得似10周年專輯概念呀....
垃圾P究竟中間發生咩事呀
D社有無料要爆呀.....
Lm
垃圾P對佢哋仲有感情嘅,但水喉晌Hybe度,大老細唔科水臭P做乜都冇用
痴痴地線...攞景定贈慶
https://docs.google.com/forms/u/0/d/1RlY9d9eCcxPkv3X-ZR1hKWiwpYPhEIJhsKomIxocKII/viewform?edit_requested=true

P社真係到最後一刻先做嘢
大家可以留個message俾佢哋
仲話個message會用嚟做promotion or marketing… 乜P社知道有呢兩樣嘢存在㗎咩
40 字( 連space) 夠打d 咩
我想對P社講多過同5子講
仲有乜promotion好做成件事好人血饅頭
你話巴士廣告一早落定唔會取消都明
而家個感覺好似明知都解散都照用傾定慶祝十周年嘅野算咁
打得兩句 標點符號都唔夠寫
難寫過DSE
寫英文嘅一句就收得皮
開始有實感要倒數了

Cb啦好嘛
teaser 好高質
做乜整咁靚呀...
我會唔捨得架
話說有冇人想要淨專poster 小卡,應援嗰啲
感覺上唔似倉猝制作出來的專輯,
是原先拍好的第一版,沒時間拍第二版?
所以解散專得一版,
而家我成個腦都係陰謀論,
一啲回歸興奮既感覺都無,只有傷感😭😭😭
我都係得陰謀論,種種跡象都覺得唔會解散,仲有好多嘢慶祝十週年明明應該開心期待,唔係每個團都可以慶祝嘅十週年啊
點先可以逆轉呢個結局
好唔甘心
album preview 不嬲都空白架
就算之前個半月前出預訂都係買白框架咋
一直都係咁樣被pledis 撚我地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞