[統計分析] 強烈建議大家第三針打復必泰

475 回覆
515 Like 797 Dislike
打完伏, 十幾日之後中左, 我諗我有無敵時間
六合彩唔見我中
保護率有90%都中
不過我支持共存所以冇咩嘢
好多fd 打完中左心肌炎
打左三針伏必泰去日本唔駛隔離
柒蛾:唔係抗體越高越巴閉
根本打三針復必泰就冇話一定唔中武肺,只係就算中都非常輕症
相反一針不打既重症定輕症咪睇返個人身體反應囉
成撚日講打左都中,係呀打左都中架,不過打左三針可能連中左都唔知囉
症狀如何?
死亡率係0.03%同0.27%,差唔多姐
咩國家有得打?
好多frd心肌炎
// 問題係打針誘發咗啲本來唔會咁快病發嘅心血管疾病
中風,爆腦血管瘤//

你講啊?
全世界打針率比香港高嘅所在多是
係咪全部都中風爆腦血管瘤 比率急升

// 放喺戶外8度9度吹冷風,
搞到氣管收縮惡化//

即係總之就無一個係covid個個驗到covid有晒嚴重症狀都話唔關事
選擇性睇證據戇撚鳩鳩
都係咳 喉嚨痛 發燒
燒左1日38-39度就好返
現在係剩返幾聲咳 喉嚨痛有小小 有小小累
應該係病毒未清晒啦
現在病情已經第5日
Get well soon
【長文】我係一名醫護,想同大家探討關於打疫苗呢件事 香港Omicorn重症率0.3%死亡率0%又係事實。
https://lih.kg/2875561

自己慢慢睇
//作為醫護界嘅一員,所有急症室、急症室病房、內科、心臟科病房嘅醫生同姑娘都應該好清楚每一個月、每星期甚至每日都有男女老幼嘅市民打完疫苗之後不適入院,好多Cases HA並冇對外公布相關消息。//

source?
醫護講就唔信
政府講乜就信乜

廢時同你條政府pr講野
// 政府講乜就信乜//

全世界所有政府都唔好信,最緊要信某某secret自稱醫護出嘅post
其實做醫護界嘅都睇到
連以色列都有出心肌炎數據

但港共連報都唔報,全部唔關疫苗事,因為怕賠錢
// 連以色列都有出心肌炎數據//
然後打針之後有心肌炎嘅機會率,依然低過中武肺之後嘅機會率啵

https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7035e5.htm
Since the introduction of mRNA COVID-19 vaccines in the United States in December 2020, an elevated risk for myocarditis among mRNA COVID-19 vaccine recipients has been observed, particularly among males aged 12–29 years, with 39–47 expected cases of myocarditis, pericarditis, and myopericarditis per million second mRNA COVID-19 vaccine doses administered (6). A recent study from Israel reported that mRNA COVID-19 vaccination was associated with an elevated risk for myocarditis (risk ratio = 3.24; 95% CI = 1.55–12.44); in the same study, a separate analysis showed that SARS-CoV-2 infection was a strong risk factor for myocarditis (risk ratio = 18.28, 95% CI = 3.95–25.12) (4). On June 23, 2021, the Advisory Committee on Immunization Practices concluded that the benefits of COVID-19 vaccination clearly outweighed the risks for myocarditis after vaccination (6). The present study supports this recommendation by providing evidence of an elevated risk for myocarditis among persons of all ages with diagnosed COVID-19.
咁關我講嘅野咩事
而家枝針仲用緊最初版本嘅病毒
但而家流行果隻已經喺好弱嘅omicron
佢仲用緊以前隻SARS-CoV-2黎compare有咩參考價值

問題問題係心血管疾病唔係淨係得心肌炎一樣,
好多人打完之後中風爆腦血管,
即刻死亡,但港共政府當佢地自己隱疾死,
報都唔報上去俾藥廠

同埋只要唔打針,呢批人未必會有事,
因為而家流行果隻係較弱嘅omicron,
但枝針仲用緊最初最勁果隻病毒做藍本

呢啲野只要係HA返工就會見到

【長文】我係一名醫護,想同大家探討關於打疫苗呢件事 香港Omicorn重症率0.3%死亡率0%又係事實。

不過你條政府PR實叫人唔好信醫護
// 好多人打完之後中風爆腦血管
即刻死亡,但港共政府當佢地自己隱疾死//

全世界都隱瞞?

// 同埋只要唔打針,呢批人未必會有事//
噉唔打針呢批人都未必無事㗎

// 呢啲野只要係HA返工就會見到//
見你成日用醫護嚟做擋箭牌
其實你知唔知大把醫護叫人打針
https://www.facebook.com/muk.lam/posts/10158307803701496

不過你都睇唔明㗎喇
淨係識loop「政府pr」
其實佢咪講咗
不打針有不打針的風險,
打針有打針的風險

但而家我想唔打,亦願意承擔風險
但政府唔俾我自由選擇

所以搞到批本身有心血管病嘅病人無得揀唔打
結果打完中風出現併發症入院
加重醫療負擔

其實同我po嘅入面講法無衝突

重點係無得俾你揀情願承擔野到比較弱嘅omicron變種風險
迫你打一隻比較用比較強嘅未變種病毒整出黎嘅針
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞