[統計分析] 強烈建議大家第三針打復必泰

475 回覆
515 Like 797 Dislike
你個comment多咗啦
----個post其實唔係諗住呃針----
又-其實-
又-諗住-
即係事與願違,變咗呃針?
又-呃針-
唔好意思,你講到打針百利而無一害,何來會有呃針嘅情況?
根本作賊心虛
正常講嘢/諗嘢嘅process點會出到呢句
打唔打第四針好?
2022啦仲反苗
中和抗體測試 係有限制:

1. 中和抗體會隨時間下降 所以你個結論 短期內或者正確

2. 個個身體質素唔同 有小部分人 係打完針同感染過 個抗體水平都無乜點變

3. 中和抗體 可以改善 防感染嘅能力。但一但感染左,抗體水平同防重症 好似唔係太relevant

4. 除左抗體,你嘅免疫系統仲有B cell, T cell。要全面反映免疫力高低,你係咪應該比埋其他方面嘅研究,例如:
- T cell response 嘅測試 或者簡單d
- 打唔同針 vs 無打針 vs 打唔同針嘅康復者 vs 無打針嘅康復者 嘅入院率。

利伸:
自己無打針 上星期六中左 發燒。 現已康復 無咳 無喉嚨痛。
但支持長者同長期病患 接種疫苗。
2月頭打完第三針

三針全 biotech

前日都照中
打第4針
咪就係
都2022年啦
做到全球性迫針
仲要支針係未完成長期研究都可以快速出街
明顯就唔係單一政府可以話事㗎啦
共濟會要全世界打針反嚟有咩用
聽苗撚講不要問只要打就啱㗎喇
如果一針都無打 係咪都要打3針先有用
口講反強制唔係反苗
但一見有post講打針好處就負評
直接將疫苗吊鹽水
724不停打
五毛 政府PR
Block
流感死仲多人 一隻咁廢既病點解我要打針 更何況係一年就推出既疫苗?
Lm
結論:
打開復必泰既:打埋第三針復必泰
堅持一針不打:打唔打係你自由黎,自己衡量返風險就OK
打開科興既:話比佢知第三針點解一定要打復必泰,科學數據係唔會呃人
科學數據唔呃人想問你憑咩咁覺得
其實最難係說服啲人唔好打科興
屌你老味啲藍屍個腦殘左
樓豬係bnt pr?
不嬲帶口罩功效係保護他人,抵禦病毒唔係太有效

你條扑街戴布口罩播毒仲要以為自己好醒
打三針都係會感染
明明你可以講其他
但點解係都要拎個最無說服力嘅嚟講
打一針,中一次大勝

打完第三針bnt一星期後中賣肺炎
最勁係中一次病毒加三針復必泰

打完第三針bnt一星期後中埋肺炎
有無中一次招加三針復必泰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞