[統計分析] 強烈建議大家第三針打復必泰

475 回覆
515 Like 797 Dislike
傻閪乜9比喻呀
保險係會保障你無咁容易有意外?
做乜鳩
疫苗係會保障你無咁容易感染omicron?
如果打過後中咗呢?重使唔使打
係根本都唔會呀
只係個保險同疫苗比喻太on9
要等180日啊
噉所以個比喻咪貼切囉
保險嘅目的唔係避免意外,而係減輕意外帶嚟嘅成本
疫苗面對omicron唔係避免感染,而係減輕感染帶嚟嘅後果
一針不打 長遠傷害最低
何栢良: 8至9成接種率亦不足夠 建議應該所有人都接種疫苗
https://lih.kg/2911427

支持
我屋企人兩個都中咗 一個有打針一個冇打
佢地都有哂病徵
我地都冇出過街 日日困係屋企
我都係冇病徵咩事都冇 但我一針都冇打
對連登後生族群黎講 點睇都係一針不打安全啲啦
科興一直係毒針
你唔認同咩

其他疫苗好少用毒針黎形容
只憑現實感覺個別案例
但如果你跳樓死,驗到你個口罩有就會count返冇打針但中咗
咩感覺
UK’s Latest data suggests 打左針中嘅rate 喺好多年齡層比冇打嘅人更高

傳染性vax versus unvax 有冇study? 我見一路都講打咗唔代表冇傳染性,有病毒就會傳架啦
個保額唔大呢

即係我要每月供好多錢,有咩事賠返少少

咁就未必人人想買啦
中完再打針係最高抗體
咁即係唔洗打 中左仲好
睇埋sample個 distribution先
唔知20-50歲有幾多個打科興呢
有冇link?想study
https://www.gov.uk/government/publications/covid-19-vaccine-weekly-surveillance-reports

英國叫做有公開部分數據,香港政府唔肯透明公開數據,一味迫針
咁如果中一次但打咗第一針,仲需唔需要打第二針?
外國好多人唔肯打針
但死亡率都無香港咁高
打完針俾枝針副作用搞到入院,
加重醫療負擔又唔計啦
乜咁港共嘅
染到嘅就計,打針打到中風爆血管瘤又唔計
親身經歷,身邊無打針嘅一中omicron 就出事,有打針嘅部份人無乜病徵,唔到我唔信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞