香港的Vtuber討論區 (7)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
啱啱先知原來露娜唔識講大話
好女仔
合成獸黎,乜野人權
每次都覺得自己瞓醒港V圈又係另一個世界咁
係估唔到今次會燒到咁勁連站長都遭殃
點樣定義HKV都有得嘈
有時間不如睇多啲自己鍾意嘅V
其實係咪得屎版嘈緊???
定仲有其他V嘈???
其他dc到都見到有人講
我覺得只要自稱係港V同主打係香港市場就得
btw暁きのこ已經係DD網到唔見o左
老實講,條例擺明車馬針支那
拎嚟嘈don't know do what
識講廣東話嘅要走,而唔識講嘅竟然可以留低
知咩事了
又嘈小學雞野,唔撚悶架咩
我feel到戰火燒埋嚟呢度
唔知係佢本人自己要求定點
跟番個標準咁きのこ除o左同港V collab外就唔講粵語
我之前見到佢咁仲以為只要係自稱係港V就收錄都無點諗過咩
躁躁地加密都廢撚事落

其實嘈嗰班人成撚日係度講乜鳩為個圈好又點撚樣
老實講最撚麻鳩煩又搞鳩到個圈就係你班撚樣
得閒就屌柒下人邊個邊個V係毒瘤,邊個邊個V收皮啦唔好做
然後轉個頭又屌柒其他嘢搞到冇新V入圈嚟做
喂大佬,我有心入嚟做都畀你屌柒到冇癮啦
有幾多個百幾訂啱啱起步畀你地笑鳩佢然後冇癮收隊,你地自己講
香港地做夢想嘢已經難撚過食兩舊屎,仲要得閒就畀你地屌呢樣屌嗰樣
收益化都未撚開到,你地免費睇架咋撚樣,啱睇就睇,唔啱睇就收隊轉台
講咁撚多嘢托呀,娛樂嘢最撚簡單,佢真係廢就冇人睇,冇人睇就自然收皮
加把口屌柒完人又滿口仁義道德咁,睇落幫某啲嘢出頭
實際做破壞就係你班冚家剷
好喇,依家連免費宣傳渠道都要屌,原因係咩?有唔啱你地心水既V係上面囉
我唔知站長之前唔批邊啲踩界V上DD網啦(如果有,我歡迎你現身說法,講下咩料,如果真係站長有問題我同你一屌柒佢又點話),但個網係佢,佢畀邊個上你咬佢食?你唔覺A1M1係港V然後站長覺然後批佢係DD網,你吹咩?
好老實講,依家觀眾基數唔多,有新衝擊,好似coser入嚟做,A1M1既出現去擴大個base去到一啲coser fans同睇開日V既人
屌你老母,你地又唔撚滿意,呢樣屌嗰樣屌,話coser係雞,話追A1M1係真香媚外,甩唔到睇日V乜乜柒柒
借問聲,你地有冇睇過A1M1啲直播?你地有冇見到佢點樣拎住本簿去學香港特色文化,去一個一個字去學廣東話?佢招題材啲post就算中文都一個個咁去睇哂佢,你地又有冇留意到?
去到呢度我諗你班冚家剷準備啲咩我係蛋撻佬呀,或者我係傻閪沉船仔呀simp呀,一頂頂帽咁一鳩嘢笠落我個頭到,香港人最撚叻架啦,唔夠講就扣帽子,等自己企返係個濕鳩道德高地到
你係熱狗你係鬼呢句係咪好撚熟?呢啲乜濕鳩香港人本色囉,我之前個po都講過,香港人左屌右屌先係成個V圈最撚大做唔撚柒起既原因,你班冚家剷真係想個圈好想講圈健康發展,收撚皮啦,唔撚出聲已經好撚大幫忙,係你地搞鳩臭個圈多過啲V呀
成班食飽無屎屙既廢柴係咪指手畫腳
實際最無貢獻就係呢班柒頭
唔係 佢歌回都會唱廣東話歌同埋講廣東話
平時非歌回有時都會講下
真啊 我都睇唔過眼 唔講我以為呢到係水澄的討論區 做得post主就中立少少啦 黑暗串我就無咩所謂姐
我真係年中見唔少後生追夢追到一半就因為屋企人啲閒言閒語放棄
所以我真係好撚憎呢類冚家剷
第一日識香港人咩 一向係咁架啦 少少唔合自己心意既就屌撚咗先 但係支持又唔見佢點做到 通常免費仔永遠係最大聲個個 雖然唔係話比錢就一定可以聲大大 但係你連少少付出都唔做 又瘋狂貶低人真係好差囉
個社會係咁,但唔應該係咁
唔係第一日知,但真係搞唔撚掂
其實毒撚先係最香港人價值
玩具藍店平廿蚊D毒撚仆倒去買
打機要分宗教
上網唔港本錢就周圍批鬥人
香港毒撚真係好嘔心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞