香港的Vtuber討論區 (7)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
https://lihkg.com/thread/2827104/page/8
見到火神鳥現身回想自己呢個POST
兩個月前呢個POST應驗左

已引退女V後私下同我過有個做緊遊戲既人同佢講過蛋躂背景好多野不尋常應該係可信
有時真係唔想知太多黑幕
我對eggtart同站長印象都真心認為大家想搞好個港V圈
所以見到今次大家V又好觀眾又好係到聲討佢地打o黎打去真係好難受
呢D所謂花生遲早整死個圈
唔洗貼咩懶人包過黎
用作品說話
有咩打到我呢個reply好停

老實講,成場就係公關大災難嚟
eggtart嗰邊,我當火神鳥真係鳩噏,你即係澄清咪搞掂
掉返轉火神鳥講既係真既,咪大方認咗佢
你做公司由頭到尾唔出聲,結果蜜柑個棉花糖回就兜嘢食到正一正
(未計大哥同B叔台都食火神鳥投稿)
都算,都燒到自己V又唔搞,結果就啲火旺到燒返之前啲嘢
呢啲嘢某程度上自己攞嚟,有好多嘢其實係細問題
但係畀外人知就一定係公關災難嚟,唔一早解決就係咁

站長嗰邊,好揀唔揀揀走場,其實你正面回答返大家問題
同大家傾下啲問題位係邊,其實唔會燒到咁大火
你揀走場就一定多猜測,多猜測就燒左燒右燒冚家
咪燒到依家咁既景況囉

希望不論eggtart又好站長又好,好好汲取今次教訓
唔好再搞公關災難喇,難受既係班V呀

最後,要打返練舞室打,有咩不滿係度一兩句就算喇
屌你係咪戇鳩架
懶人包將啲唔關事又溝埋嚟講
求鳩其見有爆料就copy
讀U都有教你parapharse啦吓嘩
屌你係咪戇鳩架
懶人包將啲唔關事又溝埋嚟講
求鳩其見有爆料就copy
讀U都有教你parapharse啦吓嘩

禁入個名睇睇就只係見到大半年前出個Post話
"香港Vtuber咪即係防疫版Cosplay圈"
平日又唔見人. 有得燒就衝出黎助燃, Quote都廢事
屌你老母 屌你老母 屌你老母 笑撚到傻
琴晚睇完成個腦都係屌你老母
入筷子啦
無謂搶牙橙份工
表面上就和平,實質枱底下就好激烈
水澄有咩歌唱得正或有特色值得烤架?
唔好污染大家
醉愛水澄已經烤曬 條條都名曲黎
想烤都比佢烤晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞