香港的Vtuber討論區 (7)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
咩驚hit就直播咩唔係好正常咩?
去睇twitch咪又係咁
其實咁好唔健康,HIT咩就做咩,即係全個YOUTUBE都做緊同一件事
咁你憑乜野要我睇你而唔係第二個
企劃真係好緊要
最重要係邊個玩而唔係玩咩game吧
而且通常玩HIT game都會易吸引到人
重點係邊個玩=咁你(邊個)憑乜野要我睇你
玩HIT GAME係易吸客,但同時你都要有能力留到客
個個都打機,你有乜突點留到我先
講緊打機唔止V內部打架,仲要同D非V既GAMER打
真係咁多精力次次搞企劃咩,不如玩Elden Ring仲划算
我無諗到咁複雜就當佢地想打機就係啦
當然自己手殘又要強逼自己跟風去打吸SUB就真係辛苦自己
我唔否認搞企劃係難實行
我都明白打新GAME易吸客
甚至更重要既係個V既心情係想打機
但都係個句,你要同其他V拉開距離就要有自己獨特性
唔係打機唔得,而係你要做到打機觀眾一定要睇你
感覺男v係香港完全冇生存空間 冇人討論咁濟
感覺男v得凌仲 卡路 津路呢啲彈起
要腐營業
男人講男人好難有特別討論
no offensive,但係男人同男人有咩都係面對面講
如果唔係面對面通常都ok清楚明白end topic
真係有咩都chatroom已經講哂
星期一又有得食花生
打交台
https://www.facebook.com/HKVtuberSecret2.0/posts/304612031662300
結果垃圾仔都係唔敢入嚟講,仲跌落地執返咋沙
呢啲咪屎版垃圾位囉,無名無姓畀人拎嚟炒花生,得閒就求鳩其屌下人冇後果咁
真係慘 想駁人要等咁耐先得
loop緊餓底TV片當podcast, 估唔到見到有港V買yuotube ad
之前都有人買FB廣告
ZEN同蛋撻都有買FB
院長就有幫123買youtube

所以唔出奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞