香港的Vtuber討論區 (7)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
唔係個個都會追其他網,有時入黎就係睇下有無D V未睇過
最少我習慣一邊睇片一邊碌連登,做伸手黨好過自己搵料
如果貼資訊無討論都唔得,咁時事台同娛樂台摺得啦
唔係反對講多2句,而係有時真係無野值得講
唔通講句「小癲」「好睇」又好討論價值咩
唔係反對討論,而係反對為講而講

我係個工作作息唔定時既人,有時一訓訓十幾個鐘錯過好多直播
上連登執返D直播方便過曬YOUTUBE,TWITTER,VTB網執返D LINK
有時呢度仲有烤肉片睇,真係方便到唔同需求既人

如果你真係想討論既,咪拋個話題出黎囉,唔一定下下等人開話題架
有討論空間呢度D巴打自然出聲架啦
黑驚巴,PEKO巴個D見到岩話題次次長篇大論添,你有無回下佢地
討論區本來就有各種唔同理念,唔同生態既人
唔好將香港人個套「我諗既野一定岩」搬上黎,用黎指責其他人
只會乞人憎同搞成罵戰,學下拓寬下視野啦
以後post水橙個陣我會講多兩句
希望大家唔好再負評水橙了
我一開始接觸港V係因為睇動漫台嗰陣見到港V po
一開始搵港V都唔識用DD網, 係靠睇港V po, excel表同search yt 發掘
所以我覺得喺呢度放直播link點都會有D用
以前搵下新V一係去twitter到睇tag或者睇下堆港V有無新fol邊個
所以依家有HKV站其實真係好方便
你依家唔上站某程度曝光率低好多連secret版用家要攻擊咩人都要靠上站搵先識就知站長功績幾偉大
我負評的不是水橙,而是你
share下好嘢又懶咪打少句
有啲live未開真係好難有咩descripition打落去架
我長得篇通常打大交,唔好過份期待我打長文
基本上連登長篇大論都係隻揪緊
好少有平心靜氣既認真討論
click入去笑咗出聲
玖玖真係駕馭到佢把聲 演繹得好好
唔係反藻,而係我覺得呢D係一個正常人既級數
有聽藻D直播都估到佢25+
有返一兩個專長其實好正常
只係普遍女港V都係二十頭,講既野只係飲飲食食同打機
就顯得有D技能既V特別叻咁
雲仔中之人都唔細,都識好多野,聽佢D台一樣學到D野(例如教溝女)

我自己覺得V圈無論VTB同觀眾太後生,所以顯得有才能既人特別叻咁

利伸廢中
我覺得連登港v po幾和平
同屎版相比
頭兩個POST屌過下袁生咁囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞