香港的Vtuber討論區 (7)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
個組合好有火花
真 勁似聽電台
大哥同0仲好適合做清談/投稿節目
其實日V都有電台式節目,但唔及直播收得少左人做
感覺香港幾受呢類,不論男女V,開親都高同接過個V平時啲普通台
一黎香港毒撚大部份係夜鬼
二黎香港人鍾意一心二用,打住機/做住野聽都好岩
反而一窩蜂衝去做地理達人好曬無人睇
平時深夜聽佢地唔同清談節目/No sleep安眠台好正

依家都聽住黎打elden ring
其實佢D問題根本唔關DD事
全部只係講數據
DD係睇個V,唔係睇佢 CHANNEL D數據
唔係想吹奏佢地,但普遍後生女V做唔到呢種分析既節目
米亞差200訂就2萬,公佈新衣裝
一早就知
咁嘅話問下口頭禪/直播特色會唔會好啲?
ok已經幫手訂閱咗
想知點解你哋咁鐘意米亞?
主因係米亞好大進步同埋好用心
你而家睇返米亞最初D片(已經收起左好多)
成日DEAD AIR,皮醜,1.0個皮連線都畫唔直,手震過柏金
但係佢對觀眾好上心,會記得D觀眾
最初港V仲係照抄日V既節目(雜談,唱歌,食棉花糖),佢已經有米亞電台,米亞小劇場,仲DUM本整左幾條歌片,無人烤肉就自己做埋
佢D直播相對其他港V廣泛,同埋佢唔怕黃標,玩得放過其他V好多
米亞最初係做得好差,隨時畢業個種,但係佢同觀眾一齊進步一齊成長
唱歌唱得衰去學唱歌,唔識彈結他走去學,個皮都由1.0出到3.0,黎緊仲有公式衣
你有興趣就睇返佢地第一次AMONG US同上星期既對比
最好啦,要問數據就直接問個V既數據
例如問下:RUMII幾歲,個妹叫乜名,戴左眼鏡個陣會叫乜名
問D無人理既數據,除左整個個自HIGI之外根本無作用
凌仲佢墨水好夠 我睇曬最近三集 觀眾投稿既感情/家人/情緒問題 佢都答得好好 有時候我聽完我都學到唔少野 係一個好高質既節目
應該唔會掛
依家先睇到大菊巴fail,大哥同凌仲

其實呢類嘢真係一個大哥一個B叔係真係必聽
係啵
好油最近睇多左港v
仲入左好多會員
凌仲同0仲
咁兩位都有返咁上下人生閱歷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞