(恆生派錢) 中咗omicron 就送你港幣$18萬

1001 回覆
875 Like 51 Dislike
用app睇已批,不過app到睇唔到寫有武肺保障,聽日打上去再問一下確認
想問你係幾號申請
11,分店
職員聲稱18萬係分店申請仲趕得切
啱啱打電話問咗,真係仲有18萬賠償額,11號買,14號已批
有冇人10號前ONLINE買, 已經批左?
我等左幾日都好似未見有確認
分行咁快手
我網上買仲等緊批
我10號買, 但都冇任何通知確認
不過我之前改左電話好似冇去銀行改電話
好似暫時未有成功例子
大銀行有risk management
唔撚賠比你入面會有條撚樣同你計reputational risk 帶來嘅損失同唔賠邊撚個大啲

乜撚野律師團隊應付誹謗
講緊唔係一個買wo 師兄
就算一個買 根據當時嘅term 勝嘅機會仲大啦
真心幫到手,本身有需要,申請緊信用卡,佢話一般要3個星期,佢幫我安排,第二日既批,有埋卡number。

A分店on9,問我手上有冇address proof,我話冇,但我話有需要可以即日印比佢,佢一句「咁冇辦法啦幫你唔到」

B分店就唔同,即刻同我搞掂
打電話追下佢
網上買反而要等,早知去分行搵個黑絲RM買
但貴d,冇term買,要saving
恆生苦主聯盟
雷曼事件幾多人信銀行中左伏 有無賠足 ? 銀行無風險管理部門 ? 監管機構瞓著左 ?

買保險唔係買六合彩 , 單純諗住攞著數立心不良既唔好買 , 貪字得個貧 .
過多幾個月實有人中 , 到時大家睇下係咪 claim 得咁順利 , 希望唔駛上東張西望
無收到任何通知
所以呢個post啲人笑你呢啲人 係笑兩個point
第一就係成日形住人地呃你
「希,保險公司唔會比你賺錢
問題呢個世界就係變得咁快
琴日唔似會爆 今日就爆得咁快
呢個係銀行嘅miscalculation
所以先緊加把握機會
銀行連夜改statement
更加印證左佢地根本無符

同埋你拎乜野雷曼黎做例子
雷曼由一開始就唔係大貓呢啲銀行嘅product
同埋你知唔知risk and regulations 都係呢單野先發展到今日今日咁撚複雜?你知唔知個因果關係?你知唔知自己倒果為因

第二,亦係最緊要嘅位
就係呢家唔係叫你用20萬美金買個唔知咩嘅bond
而係用唔洗100蚊
我計咁多數 都無呢條數咁好計
就算唔中咪當買個人壽保護自己囉

呢家好似係你呢條廢老乜都唔知
finance insurance risk history 都0概念
淨係話呢個世界無咁著數

利申你買唔買唔關我事 但我實在頂唔順無logic嘅人
呢啲人真係唔使答佢,100蚊搏18萬都唔捨得仲有咩好講!
好多連登仔話自己買美股發哂達
有冇人cashed ?
有冇人買咗但係ebanking完全冇record話申請左?想知自己嗰陣係咪成功買到過左幾日完全冇消息
利申:10號申請
Email有ref no.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞