(恆生派錢) 中咗omicron 就送你港幣$18萬

1001 回覆
875 Like 51 Dislike
而家多人中,確診同隔離應該有幾個鐘至幾日,即刻衝去去睇恒生指定醫生
你知唔知咩叫保證續保
唔識可以打電話去保監局問下
申請左
批左先再諗下
唔岩先cut
屌 邊條條款有伏就quote出嚟討論下
好似呀婆咁係咁話有伏有伏又冇根冇據
一個post 就見到好多無知嘅連登仔
好可悲
恒生保險﹕繳費2個月可豁免10個月保費
恒生保險宣布,進一步提升2019冠狀病毒病之額外保障,2022年1月1日至3月31日(「指定時期」)期間,成功投保個人保單之客戶,若合資格保單之受保人由保單冷靜期完結日至4月30日期間,在香港確診2019冠狀病毒病,每位受保人將可獲提供的一筆過現金賠償18萬元。

至於今年1月1日前獲恒生保險簽發並仍然生效之個人人壽保單的現有客戶,若合資格保單之受保人在指定時期內,在香港確診2019冠狀病毒病並入院接受治療,可獲提供的住院現金保障每日1,800元(最多45日),或一筆過1.8萬元,以較高者為準。

記者實測網上投保,選擇附有「2019冠狀病毒病」之額外保障的「易安逸」人壽保障計劃,以男姓、不吸煙、26歲的投保人為例,選擇50萬元的身故賠償額,每月保費約29元。而現時恒生保險向客戶提供10個月保費豁免,申請人於投保時提供指定優惠編號,在保單成功獲批核後,可豁免首個保單年度第3至12個月的保費。

換言之,若以上述條款批核,投保人繳付每月29元保費,可享有至4月30日前的2019冠狀病毒病確診現金賠償。而投保兩個月後,第3個月起獲保費豁免,直至第12個月,意味投保人只須繳付首兩個月保費便可享用12個月的保單身故保障。

Hk01
我估都係唔批多
樓上好多傻西又話咩銀行一定計過唔會蝕
份野1月出鬼知會日日過千宗咩
佢最多咪依家開始唔批止蝕
得尻閒呃你班友幾十蚊咩
我覺得佢唔批多
幾十蚊玩下
你批左?
批左就問佢拎個醫生LIST睇下
BTW 記得過左冷靜期先中
其實就咁人壽保障60蚊一年都抵啦…
睇黎真係似批咗,中武肺即鎊十八個
買左 60蚊食個早餐都無左
買完要過左冷靜期後中左先計
仲要由恆生指定既醫生話你中先計,一陣佢死都話你係普通感冒
未聽過泰加?
恆生表示:no goal
感覺依家會唔批, 批左先算啦
一陣恆生個醫生list係唔收陽性患者就好笑
咁撚多人買..玩爛左..會唔會全部唔批..
玩爛個bug
要fix bug
Ubi 咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞