(恆生派錢) 中咗omicron 就送你港幣$18萬

1001 回覆
875 Like 51 Dislike
仆街 依家先睇到
咁亦有唔少垃圾products
但今濟基本係靚product 黎
靜啦
不嬲另外一個post都講緊同一樣野

幾十蚊買六合彩都要左諗右諗 咁其實都證明這些機會不是你的

咪等同有時啲Online shop 錯誤標價一蚊大平賣,你俾咗錢放咗落購物車先先慢慢同人討論買唔買都未遲,幾十蚊真係同飲杯咖啡差唔多

我幫全家買晒,再加埋Covid 嘅隔離保險,成單嘢加埋一個人都係2百幾蚊左右

利申 隔離保險post個broker
正解

唔係因為你索償過所以之後買保險有問題,係因為你中過呢個病有病歷係身先會令到之後買保險有問題

除非係講緊中醫跌打,呢啲真係唔報上去嘅話真係冇人會知,但如果講㗎真係有病歷嘅係會有醫療記錄喺醫院或者診所入面係冇得呃人
先唔提term話跟世衞

As a product development 嘅角度,絕對唔會同你咁樣捉字,呢個新plan上年一月出台,隻新變種已經爆發左幾個月,樓本佢就係就住佢黎玩,如果咁都唔認數,知唔知有幾大嘅reputation risk?

P.S.你係咪覺得自己好撚醒?
叫人唔買聲大大果班撚樣依個時候冇人會出嚟道歉
呢次擺明計錯哂
佢冇預到香港都會爆得咁勁
亦都冇預計到症狀會變得咁輕微

你睇下佢改個POLICY幾辣, 由18萬變到2800
大機會唔批11號之前pending 嘅application

不過成個plan終止可能性唔大

算啦 呢家都係投機性質 有就有 無咪無
冇錯係呀

而家呢一刻仲諗緊係咪呃鳩人嘅 咁呢啲機會都唔會輪到佢
爆咗都半個月
唔係屌計呢個product 條數嘅人
係屌唔update 仲繼續出edm 廣告果班友
痕身唔一定賭輸嘅
佢唔係咁樣做嘅話 佢每日仲係會收到數以千計嘅申請 咪即係玩死佢自己

佢一定估唔到啦,嗰陣得幾單嘅咋嘛仲要係外地個案,諗住做吓宣傳點撚知會咁
講緊只係100都唔洗嘅 cost

利申我真係睇完term先落order
Moral risk

個病情同埋個投入比例實在相差太遠,太容易令人有呢個衝動,我覺得真係未必唔好太睇小人嘅貪婪
個個用60蚊拎佢18萬走點頂
一家幾口, 一野都拎佢幾十萬 緊係拿拿臨改
無聊居士
你條柒頭窮撚抵撚死啦
我半夜起身屙夜尿都要屌鳩你
你累好多人唔見錢呀
睇清楚條款未呀毒撚
$100都無,快撚d中肺炎啦你
我都係睇晒就即刻落order

我係琴日晏晝自己公司嘅人傾緊呢個,成班即刻買咗,計晒條數點樣冇得輸,重點係個投入成本太低,諗唔到點解唔走去買六合彩
變左1.8萬
最重要 一個中 九成都一家中
多多益善 6條友捧走一百萬
呢個係住院, 確診果個變左2800
係睇佢之前買落嘅有幾多個,而家基本上有心中嘅真係會搵到方法中

睇吓佢會唔會諗呢方面個moral risk ,始終呢個都係大絕黎,同醫療保險一樣計錯數就有權成個計劃接鳩左一樣,再開返個第二代保險公司繼續可以做生意,又唔需要理高風險嘅pool。所以自願醫保有政府監管唔可以隨意關閉計劃同改差條款,我覺得呢個真係德政黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞