(恆生派錢) 中咗omicron 就送你港幣$18萬

1001 回覆
875 Like 51 Dislike
好過冇啦 有買嘅一日就回2個本
冇得返工期間都起碼有收入幫補吓,叫做冇咁傷,有買就有個保障可以做補償,重點係唔貴同一年有效
你自己睇真啲先
條款講到明 要由冷靜期完結之後確診先會賠
張保單主要係人壽保 你冷靜期入面死咗就有錢賠 但如果係中咗COVID-19 係冇啊
去咗睇
個收費HK$XXX/年
當$10,係咪就係好似旅遊保一筆過收10蚊
保你一年唔使供?
係幾好
諗唔明恆生點賺錢

「易回贈101」意外及新冠肺炎保障計劃(兩年)
提供多重保障及無論索償與否仍享有2年期滿101%已繳總保費回贈

https://www.hangseng.com/zh-hk/personal/insurance-mpf/accident-household/e-refund-101/
快快手申請先
我冇記錯應該係$250 一年
我就係不斷講而家呢個情況基本上好容易中招,同埋中招咪等同成幢樓要強制隔離,咁基本上都會符合個要求,最驚係自己幢樓封咗同埋隔離左右中既時間仲快過個等候期
唔好意思 都係起身夜尿見到
1. 啲保單申請日期 通常就係等於 “生效日期”
但呢個so called “生效日期” 未必等於主要保障生效日期:詳情睇各大寶號啲條款 ;同埋一啲臨時保障嘅安排(所以你要交至少兩個月)…sor 唔講咁多
好喇,當保險公司ok你張單 佢哋撳掣啦
撳掣嗰日 就係呢issue date 簽發日期

咁冷靜期
因為冷靜期改過幾次(保監句野 又 21又30 ,sor 唔深究)
坊間一般記住issue date+21日

但係詳情最好聯絡返各大寶號嘅客戶服務問返準確嘅冷靜期完結日!!!

2.亦有啲單通常以儲錢為主 簽發日期 拍着個生效日期 一樣
如果係採取呢個方案 係方便啲保險公司計利息
防止啲前線將啲大碼嘅單 或者寫早咗日期
賺多個10幾廿日嘅利息咁囉
係,最驚強檢圍封
全港大型俄羅斯輪盤
頂你咁講去touch個wood先

你班友仔搞到恆生即改條款
今次又做蠢老鼠
嬲到仆街
不嬲漏洞嘅野太多人玩就會爆,咪加快佢察覺到個漏洞存在
又可fwd 又買恒生 得唔得
有打針咁死嘅通通都要保密
你日日新聞聽嘅都係強調冇打針
咁去邊搵個證明俾你
你 申 請 的 保 險 計 劃 所 提 供 的 保 險 尚 未 生 效 。 如 保 單 被 成 功 批 核 , 保 障 生 效 日 將 設 定 為 網 上 申 請 日 期 。

恒生大哥我申請嗰陣仲係180k
用咗你咁多年,唔好咁鐸叔cut保額
最多遲啲轉按去你度啊
你去死喇
你啲失敗者真係好撚煩
同上邊嗰傻鳩叫人哋唔好買供死人一樣
保險專家reply:流感唔算
斷供/交form
條款有講故意受感染係唔賠,呢樣係要諗解釋
年青人為什麼不好好把握財自機會
屌,仲諗住聽朝買,無留意過咗期,得返$2800
而家仲有邊間推介
lm
最撚多事就係樓主
靜靜地咪算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞