真巴絲一定噴香水 (16)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
eremia隻味好正
你個名
如果你自問自己仲係男仔真係唔好用呢隻,因為我覺得呢隻味係偏向成熟feel同埋真係會同其他人撞到痴晒線
首先睇下你自己鐘意咩一類型,例如,木香,花香,柑橘果香之類
Versace Pour Home
以香港既天氣真係無敵
Office dating sporting 全部都用得
最緊要係平到pk... 又係fresh and clean 噴5野以上都唔怕濃

冬天想濃少少但又想keep番aquatic, fresh
雖然少少公廁 但Acqua di Gio Profumo (黑樽果隻)
Original version adg 上面加左incense rosemary sage
所以會再rich多少少 冬天都噴到既sporty 香水
而家傳緊discontinued 上網比較難靚價位買到
可以去retail or DFS 搵
75ml 好似都係800左右

2隻都係後生 同佬都可以用
真係想買sauvage 買Elixir
或者可買Prada Luna Rossa Carbon (隻咪soft啲 香港人易接受啲 又平啲 係Sauvage 既cheapy replacement 個人prefer Carbon 多過sauvage)
雖質話Sauvage係公廁 但都令到我用完一次再買
因為佢個噴嘴做得超好同埋個樽蓋有磁石好正
如果似edc貨仔的話 價錢好似有D overpriced
(不過佢係edp )
用完travel kits 前幾日買多左枝60ml
Performance係我個skin就6~8hrs 左右

Btw 有啲人可能誤會左
performance=/=人地1~1.5m範圍內仲聞唔聞到 變左skin scent但自己仲聞到都計
要8~12hrs都仲project到既tea scent我都想知有咩好推薦
始終係Dior packaging一定係頂級
當然Bleu de Chanel 個atomiser同個cap 同dior Sau係一樣
我個人覺得甚至更好

不過認真 Team Sauvage, Team Bdc, Team ysl Y 大家既口味真係分得幾開下

大家係咩team
Sauvage 但只愛EDT
但到時你講個堆又會再加價呢
有冇試過elixir ?
8~12hrs 都project 到固然屈機
但⋯⋯⋯1~2hrs都project唔到去到skin scent 貼住嚟聞 咁我都係慳返啲錢買第二支 得閒去舖聞下過癮算
有冇人用過L’artisan nuit de tuberuse?有冇comment?
有, 但聞落唔會覺得佢係Sauvage family
同埋聞落又唔覺高級但又咁貴
近排仲睇中左佢想噴上身試真啲再買
新post

真巴絲一定噴香水 (17)
https://lih.kg/2900400
Push
PUSH
PUSH
PUSH
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞