真巴絲一定噴香水 (16)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
隻味其實有無太多分別?我試咗cologne其實覺得隻味有少少粉,但係唔討厭,有suede同木香
想問下其他絲點睇sauvage edp
定係得我一個咁重口味
真係好重口
我就係覺得sauvage edt太刺鼻太攻太突出所以先揀edp
有冇得兩隻都唔揀
Edp肯定重口味過edt
利申重口味
上星期係us睇到呢個news想死...
果時一出入左枝100ml
仲有冇機搵到 想入多2 3枝backup
Sillage 就真係唔好幻想太多
都係自己聞到為主
想知巴打有邊幾枝sillage好嘅香水推介
你咁多珍藏你實有更多好推介

重口味 oud satin mood 真係beast mode sillage
輕口味 你愛香invasion barbare 都唔錯
揀得P記,D記,J記都唔好對sillage longevity 有好高要求
其實又要sillage好又要longevity長又要好嗅嘅話,係唔係都要d貴野先有
有冇試過elixir?
其實都唔係架
有時啲好synthetic 嘅 designer brand香水都好好performance 不過會聞到頭痛咁解
個團出咗海未
真 Zara 根本就係專櫃牌子嘅平替不過早排同Jml 合作嗰個系列好唔掂冇一隻買得落手網上啲人係咁吹捧
想問有冇類似penhaligon the tragedy of lord george既推介 因為好鍾意呢隻 但想試下差唔多款嘅
聞過一次試紙炸,更重口味,印象中味道同edp/edt都幾唔同,雖然都有sauvage dna
夠平買返屋企噴房都幾抵
我冇買香水反而買左body lotion 都幾好用
如果站喺平dupes角度嚟睇係幾抵
想問下有冇人買過mfk嘅hair mist?見好似冇乜人討論咁
唔好買廢架 hair mist只建議買 diptyque
淨係試咗EDT EDP Parfum咋
會唔會買錯咗edp比佢嘥咗
威逼佢噴比你聞 唔好噴太重手其實真係ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞