真巴絲一定噴香水 (16)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
係咪得番times square
我個人幾鍾意tobacco oud
一開真係有種臭男人 bad boy 味
但到後期係種暖暖哋嘅woody feel 好好聞
唔係discon咗咩?
想問下巴絲 Jo malone既english pear甜唔甜同埋last得耐唔耐?
諗住買黎送俾女朋友,但佢唔太鍾意太甜既香水
呢隻都算甜架喎
不過係fruity啲嘅甜嚟嘅
大家一路講嘅黃店其實係邊間
絲打係味有用過
佢隻English pear係咪都有木香味,事關女朋友都鍾意有木香味既香水
English peer 呢隻冇呀
不過我覺得好多人口講中意木味
但到真係聞木味個陣其實好多人都唔中意

如果中意木+清新啲
建議送 Chance Eau Fraiche Chanel
其實Chanel 都唔係好貴咋
送Chanel 女朋友又開心 JML計埋performance 各方面好唔值
原來冇架
見佢JM官網又話呢隻有木香
好 唔該巴打
唔該絲打
有冇隻香水係拜神啲香未燒之前嗰陣味 我覺得好正
試過啲檀木香水 但又唔係嗰回事
diptyque tamdao?
想問下有冇Ching試過呢枝
打算blind buy 想知大約last到幾耐
留名
諗緊夏天買呢枝
longevity唔耐,但都正常水平嘅
我身上4個鐘
小弟喺度想集思廣益有女同事想買一支香水做signature scent, 需要符合味道令人覺得有女人味、勁嘅持香、同大部分季節/場合都適用嘅香水
所以想問大家第一眼睇完會聯想邊支~
我暫時諗到嘅候選人係:
1. Delina PDM
2. MFK Baccarat Rouge 540 EDP
3. Chanel coco mademoiselle
4. Narciso Rodriguez for Her EDP
5. MFK Feminin Pluriel
6. Issey Miyake L'eau d'Issey
以上暫時係本人拋磚引玉嘅諗法,歡迎大家推以上/其他嘅香水
仲有MFK Gentle Fluidity Gold 同 MFK Aqua Universalis Forte(sorry我係MFK打手
今日得閒去咗試diptyque 隻荔枝玫瑰edp
反而覺得玫瑰味都唔算輕~幾正
本身有edt 但到middle note嘅時候
edp比到唔同感覺我 綠得嚟玫塊味厚身過edt
diptyque好多支都太green唔鍾意
但呢支覺得幾好
絕對唔好盲買,呢隻d味同projection係清淡到得自己聞到, 留香時間就唔洗講。 建議試左先,如果盲買有人會以為係假香水
Chanel 1957
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞