真巴絲一定噴香水 (16)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
仲未試佢既EDP, 同EDT 分別大唔大架
Edp 好 herbal嘅rose
冇咁fruity
有分別呀 edt荔枝味好勁 太girly 男仔未必啱用
但edp多左啲綠意 同洋甘菊 反而玫瑰味好輕身都啱男仔用
冬天完咗喇喎
買咗都無乜機會用
利申:上年入咗手
唔驚
照用 你覺得performance點呀?
入左sample仔但未著過出街
如果expect同edt一樣就唔好盲買 因為都真係幾唔一樣
同埋expect係好濃玫瑰味我覺得都唔太啱 佢係好floral 但唔係typical rose
點屈機法
呢隻味我都想試
巴絲們點睇TF最新出果隻rose de chine?
k11 musea, 又一城, 尖嘴DFS
見到china就不了
今次呢個系列都有啲失望 不過不失啦
不過冇左TF以前個種 嘩好好聞嘅感覺
青檸味試下 You or someone like you ,味係mojito+musk
檀香可以試下Aesop Marrakesh intense, 係偏creamy既檀香,酒香推Killian,佢啲酒香比較有層次,想light d既話liquides imaginaires有出紅酒香檳系列
咁我反而有興趣試喎
利申:已經有mfk 男a la rose
成個牌子就未試晒好難一概而論,只講我試過幾隻就普通啦, 放工已經淡晒但又未至於lunch就要補噴果種。
Btw 巴打點睇TF Tobacco Oud?
我見都有上面啲notes
Thanks
遲啲去試
by the fireplace啦!甜到想攬住自己!
keep 到六七個鐘頭左右
三調無乜變化
同d review 講既差唔多

不過用得耐咗 開始嫌佢太甜
放Tom Ford Neroli Portofino 有興留tg
我好耐之前試過一次唔太鍾意
依家都唔太記得咩味,剩係記得佢個tobacco 係好dry個種,同埋有隻中藥嘅感覺
不過可能而家再試又有唔同感覺
我覺得tobacco oud都係一隻幾值得試嘅香水,但建議你真係超鍾意先買,因為買完返嚟都唔會點用到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞