真巴絲一定噴香水 (16)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
香,舒服,但極淡
好努力嘗試鍾意AUF
但一聞就以為佢變壞左咁
AU又冇呢個感覺

利申:MFK打手too
買mfk 我不如買返designer brand算數
講真a la rose之類糖水玫瑰,aqua系列除左silage都唔算有咩特別出眾,邊洗呢個價
差唔多齊哂
新手想請教大家
試咗好多brand 暫時揀咗3隻都覺得唔錯但又隻隻都爭少少咁byredo mojave ghost幾鍾意 但係略嫌前中後調變化唔大 想搵多啲layer嘅 同埋嫌太花香同甜咗啲 試咗lelabo another13都ok但覺得中後調煙草味太出diptyque orpheon我鍾意佢夠powdery 但唔知點解喺紙到同上手好大分別 一上手就好重cedar 似ac隻cedre atlas
好想搵到一隻啱嘅但係試到有啲無從入手想請問各位有無啲咩類似嘅味推介 咩brand都得 budget $1500左右
如果係我會揀BR 540,聞落好高級,performance 非常唔錯,好versatile 四季都啱用,感覺咩年齡層都適用

Delina 係 fruity floral比較適合春夏,CoCo patchouli 好勁唔太啱春夏用,Narciso/Issey Miyake好多人用
我超鍾意cedar味,本身以為orpheon好powdery冇諗住試,聽你講完我要試下
真係仲差過JML完全唔值
你講呢三隻都係我愛香
想搵 powdery / musky 會唔會考慮 Diptyque Fleur de Peau or Le Labo Ambrette9 ?
鐘意 cedar 味直接入手 Byredo Super Cedar 啦
Super Cedar 擴香力好唔好?
啱唔啱春夏用?
想問問penhaligon個盒係咪一定有磁石?
噢,咁就剩返Times Square
尖沙咀top都有入過幾隻味,不過邊d仲有貨就要問下佢
真,佢留香真係仲差過JM
JM 五步散
Atelier 三步散 [url]
```

```[/url]
有冇人鐘意Diptyque Volutes呀?
呢隻唔掂,我有去試過,輕身到聞唔到咩味,好失望
唔好推FdP呢支咁正唔想同咁多人撞
Diptyque嘅話有咩女香推介新手用?
肌膚之華聞落都唔錯 但反應好兩極
呢枝真
我之前有用 唔係好識香水嘅朋友話似石油味
想請教下
lelabo 邊度買最平?
但有無人試過AC最新支Gaiac Eternal? 唔知佢performance係咪對得住External呢個字
好似大家都鐘意 Orpheon 多過 FdP 唔驚啦唔係個個都鐘意咁 powdery
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞